Annonce
Helsingør

Hundredvis af familier har søgt om julehjælp

Jeanette og Ib Worm er ledere af Frelsens Hær i Helsingør. Her har ansøgningerne om julehjælp strømmet ind.

Frelsens Hær og Dansk Folkehjælp har tilsammen fået 453 ansøgninger om julehjælp fra familier i Helsingør og omegn.

Annonce

Julehjælp: 'Julen varer længe, koster mange penge.'

Sådan lyder de sidste to linier i den danske julesang 'Højt fra træets grønne top'.

Det kan de fleste - især børnefamilier - nok nikke genkendende til.

Julemad, julepynt og julegaver presser budgettet, og det er desværre ikke alle familier, der kan følge med.

I den seneste tid har ansøgningerne om julehjælp væltet ind hos Frelsens Hær og Dansk Folkehjælp.

Da fristen for at søge julehjælp udløb i slutningen af november, havde 453 familier fra Helsingør og omegn sendt en ansøgning - fordelt på 122 ansøgninger hos Dansk Folkehjælp og 331 ansøgere hos Frelsens Hær.

- Vi prioriterer først og fremmest børnefamilier. I år har vi meldt ud, at det primært er enlige mødre med børn, der vil få julehjælp, siger Ib Worm, der sammen med sin kone Jeanette Worm er kropsledere for Frelsens Hær i Helsingør.

Annonce

Ikke alle ansøgere får hjælp

Han oplyser, at Frelsens Hær i Helsingør sidste år delte julehjælp ud til 252 familier, og han forventer, at man i år vil ligge på nogenlunde samme antal.

- Der er cirka 100, som vi skiller fra, og det er fordi, vi har begrænsede midler. Vi skal jo på gaden for at hente pengene. Derefter lægger vi et budget for at se, hvor mange vi reelt kan hjælpe. Ansøgerne oplyser deres indtægter og udgifter, og om der er særlige forhold, der gør sig gældende. Rådighedsbeløbet er afgørende for, om de får julehjælp, siger Ib Worm.

Dansk Folkehjælp oplyser, at de skal indsamle mindst 183.000 kroner for at kunne hjælpe alle de familier, som har søgt i Helsingør, og derfor beder organisationen om hjælp.

- Julen er hjerternes fest – men julen er også en forbrugsfest, og derfor er december en tid, hvor økonomiske forskelle i Danmark bliver meget tydelige. Skel, der går mest ud over børnene. Derfor håber jeg, at vi kan samle så mange donationer ind til Julehjælp, at færrest muligt må gå forgæves. Vi har behov for hver en krone i år, siger generalsekretær Klaus Nørlem fra Dansk Folkehjælp.

På landsplan har flere end 25.000 familier søgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp og Frelsens Hær.

Dansk Folkehjælps julehjælp har en samlet værdi af kr. 1.500 per familie og består af julemad og kolonialvarer til en værdi af 500 kroner samt et gavekort til GoGift til indkøb af gaver til familiens børn til en værdi af 1.000 kroner.

Hos Frelsens Hær i Helsingør består julehjælpen af en pakke fra Kvickly med alt til en god julemiddag. Udover det får man også et gavekort til enten Arnold Busck eller Bog & Idé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce