Annonce
Helsingør

Husk lige mundbindet

Annonce

Coronaen er over os - og det er myndighedernes skærpede krav også. Derfor er det vigtigt, at du fra i dag husker mundbindet, når du forlader dit hjem.

Myndighedernes krav er meget enkle og meget klare: Der skal bruges mundbind eller visir i lokaler, hvortil offentligheden har adgang, herunder i supermarkeder og andre butikker samt i lokaler, hvor der udøves kultur-, sports- og fritidsaktiviteter.

Der skal også bruges mundbind eller visir på sundheds- og ældreområdet samt i visse lokaler på uddannelsesinstitutioner. Og så skal der selvfølgelig fortsat bruges mundbind i f.eks. den kollektive trafik og på serveringssteder.

Der skal med andre ord bruges mundbind sådan cirka alle steder, hvor der normalt kommer mange mennesker.

Det er selvfølgelig irriterende, at der er stillet nye krav fra regeringens og Folketingets side, men det er ikke svære eller komplicerede krav at leve op til. Tværtimod: Det er faktisk ganske nemt og enkelt at bruge mundbind.

Bevares: Det kræver tilvænning at gå med mundbind, ligesom det kræver en vis øvelse at lære at tage mundbindet af og på. Men det er hurtigt lært.


Covid 19 er ikke noget, man skal spøge med. Covid 19 er alvor.


Og det er der grund til at lære. For covid 19 er en dødelig sygdom. Alene i Danmark er over 700 døde med sygdommen, og på verdensplan er 1,2 millioner mennesker døde, mens over 44 millioner er blevet smittet. Covid 19 er med andre ord ikke noget, man skal spøge med. Covid 19 er alvor. Og derfor skal man selvfølgelig gøre alt for at undgå, at smitten spreder sig. Herunder gå med mundbind.

Det vil klæde regeringen og regionerne at sikre, at pensionister, flygtninge og andre med meget få penge på bankkontoen kan få lettere adgang til billige og effektive mundbind, for udgifterne til værnemidler kan løbe op.

Det vil også klæde regeringen, regionerne, skolerne, butikscentrene, de forretningsdrivende og mange andre at sætte ekstra ressourcer af til oprydning, for allerede nu flyder der alt for mange brugte mundbind på gader, stræder og perroner. Og dette svineri vil kun blive værre med de nye, skærpede krav til brugen af mundbind.

Alt det ændrer dog ikke ved, at det er klogt at huske mundbindet, når du fra i dag går udenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce