Annonce
Nordsjælland

Hvem klinker forholdet til vores svenske naboer?

Redaktør Peter Hagmund-Hansen. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Hvem skal nu klinke forholdet til vores svenske naboer og venner?

Det spørgsmål må og skal regeringen, herunder minister for nordisk samarbejde, Mogens Jensen, finde et svar på - hurtigt.

For sjældent har danske myndigheder håndteret en situation så amatøragtigt, som det skete lørdag, da myndighederne de facto skiftevis åbnede og lukkede grænsen mod Sverige. Modsatrettede meldinger fra regeringen og politiet førte til kaotiske tilstande på både den svenske og den danske side af Øresund.

Det var respektløst over for vores svenske naboer. Og det var respektløst over for os, der bor på den danske side af Øresund.

Bevares: Det er ikke let at lovgive under en coronaepidemi. Ingen regering og ingen myndighed har tidligere skullet håndtere en sådan krise før, og derfor må man som udgangspunkt udvise en vis overbærenhed over for de beslutninger, som politikere og myndigheder tager i disse tumultariske måneder. Ingen af dem har trods alt stået i situationer som disse før.Man må endda - selvom det ikke er helt nemt - bære over med, at vores lovgivere ikke nødvendigvis har fuld indsigt i, hvordan en bestemt politisk beslutning vil virke i vores hjørne af Danmark. Beslutninger tages trods alt ikke af hensyn til os, der bor på disse kanter, men af hensyn til alle danskere.

Alligevel er det beskæmmende, at forholdene omkring den svenske grænseåbning blev så forvirrende, rodede og uordentlige, som de blev i weekenden. Det er, som Sundbussernes direktør Hans Froholdt siger i dagens avis, "forfærdeligt, at der er sat en mur ned gennem Øresund. Og den negative effekt, det vil få på Øresundssamarbejdet, er enorm".

Det er tydeligvis ikke gået op for regeringen, at forholdet til vores svenske naboer risikerer at lide alvorlig og langvarig skade, hvis man fortsætter med at klumre rundt og behandle vores svenske broderfolk, venner og samarbejdspartnere som paria.

Derfor forestår der et større oprydningsarbejde efter weekendens pinagtigheder. Og derfor må Mogens Jensen, statsminister Mette Frederiksen og resten af regeringen snarest finde ud af, hvordan de vil klinke skårene til Sverige.

Alt andet er uværdigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce