Annonce
Danmark

Debat om elbiler: Hvorfor skal vi være selvbetalte forsøgskaniner?


Annonce

Debat: Pludselig, efter i et par århundrede at have tilsvinet atmosfæren med benzin- og dieselos, som alle verdens andre lande også gør, skal danskernes bilpark elektrificeres og alle køretøjer, som fremdrives ved fossilt brændstof kommer i bad standing ved klimaminister Dan Jørgensen, hvis ambitioner er at sænke Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 procent inden 2030.

Skal vi ikke lige tage den lidt med ro, verden bliver hverken renere eller mere beskidt af, at vi sænker CO2-udledningen med 10, 70, eller 100 procent. Uanset om vi danskere alle kører Tesla og andre elbiler eller store amerikanske flydere med otte cylindre, vil den smule CO2 vi, som kun udgør en promille af klodens befolkning, udleder ikke være målelig i forhold til udledningen fra resten af verden.

Klimaminister Dan Jørgensen ved det godt, ved flere lejligheder har han sagt: ”Danmark skal ikke nå sit klima-mål fordi atmosfæren af den grund bliver mindre plaget af drivhusgasser. Danmark skal nå sit mål for at vise vejen for resten af verden”! Dan Jørgensen vil være hele verdens skolelærer og undervisningsmaterialet til dette enorme arbejde, er vi danskere, som skal være verdens selvbetalte forsøgskaniner i hovedløse eksperimenter.

John Jensen, Svendborg

Hvem er det Dan Jørgensen vil undervise i elbilers lyksaligheder? Er det mennesker i Indien, som sparer i årevis for at købe en cykel? Mennesker i Kina, som er flere familier om en knallert? Eller er det mennesker i Afrika, som bevæger sig rundt til fods, med skoene i hånden for at spare sålerne?

Det kan vel ikke være andre europæiske lande, ministeren mener, for de udleder kun ni procent af klodens samlede udledning af CO2? Jeg håber, at klimaminister Dan Jørgensen læser Avisen Danmark, så kunne han samtidig med svar på ovennævnte spørgsmål, fortælle os hvorfor andre lande må trække en kæmpe gasledning gennem Danmark, er det måske gas, som ikke forurener vores fælles atmosfære?


Jeg håber, at klimaminister Dan Jørgensen læser Avisen Danmark, så kunne han samtidig med svar på ovennævnte spørgsmål, fortælle os hvorfor andre lande må trække en kæmpe gasledning gennem Danmark, er det måske gas, som ikke forurener vores fælles atmosfære?


Har verdens skolemester Dan Jørgensen tænkt på, at året snart er forbi og verdens befolkning igen vokset med ca. 80 millioner eller næsten det samme antal mennesker, som bor i Tyskland, hvad stiller vi op, når vi hvert år forøger jordens befolkningstal med 80 mill mennesker, som alle skal have hus, bil, mad, arbejde, uddannelse og tøj på kroppen?

Venligst fortæl Hr. minister, hvad er en energiø, og hvordan har du forestillet dig, at oplysningsarbejder til resten af verden skal formidles, og hvad er det helt specifikt du vil oplyse om?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Espergærde

Dusinvis af blomster til minde om afdød elev: - Helt ubeskriveligt at et ungt menneske mister livet

Debat

Klumme: Mød mig ved småt brændbart

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce