Annonce
Helsingør

Hygge og håb på Stubben

Pensioneret korshærspræst Bjarne Lenau Henriksen deltog sammen med sin kone Birte i Stubbemarkedet. Bjarne Lenau Henriksen, som bor i Nivå, arbejder som frivillig i Horserød Statsfængsel som fængselspræst. (Foto: Lars Johannessen).
Annonce

Brugere fra varmestuen og herberget Stubben og folk udefra deltog i det årlige Stubbemarked, hvor stemningen bød på sol og hygge.

HELSINGØR: Stubbemarkedet er som regel altid godt besøgt.

Lørdag var ingen undtagelse. Imellem boder med genbrugsting, tombola og friskbagte kager, kaffe og mad fra køkkenet dukkede folk fra nær og fjern op for at deltage i arrangementet, som også bød på musikalsk underholdning.

- Det er den rene havefest. Folk bliver her, selv om der er 30 grader i solen, lød det fra Tine Johansen, som er med til at drive Stubben.

- De første folk stod her allerede klokken 10.30, en halv time før vi åbnede. Det er fantastisk, så mange der bakker op om vores marked, fortalte Anette Lauritsen, leder af Kirkens Korshær, Helsingør.

Et sted fuldt af håb

Stubbemarkedet blev indledt med en tale af nu pensioneret forhenværende chef for Kirkens Korshær Bjarne Lenau Henriksen.

For Bjarne Lenau Henriksen er Stubben et fristed for socialt udsatte mennesker.

- Det er både et levested, men i særdelshed en overlevelseslomme for nogle af de svageste borgere, man kan forestille sig. Et sted, hvor folk kan komme for at få omsorg, hvor der bliver arbejdet med relationer, ikke mindst under Anettes dygtige ledelse. Dem, der kommer her, får ikke kun omsorg, men kommer også videre. Det er et sted fuld af håb, siger Bjarne Lenau Henriksen, som mener, at Stubbemarkedet er en måde "at vise masser af glæde og fællesskab på".

tze

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Miss Coffee er kommet på hjul

Annonce