Annonce
Helsingør

I top tre: Forsyning Helsingørs direktør er blandt de højest lønnede i landets kommunale forsyningsselskaber

Administrerende direktør i Helsingør Forsyning, Jacob Brønnum, har ifølge erhvervsmediet Finans en lønpakke på omkring 2,1 millioner kroner i 2020. Dermed ligger han nummer tre på listen over de højest lønnede direktører i landets kommunale forsyningsselskaber. Foto: Torben Sørensen
Helsingør Forsynings direktør, Jacob Brønnum, ligger nummer tre på listen over bedst lønnede direktører i landets kommunale forsyningsselskaber, viser en optælling som erhvervsmediet Finans har lavet. Lønnen er ikke urimelig, siger bestyrelsesformand Jens Bertram.
Annonce

LØN: Helsingør Forsyning ligger i top tre, når det gælder størrelsen på lønchecken til direktøren - sammenlignet med andre direktører i landets kommunalt ejede forsyningsselskaber. Det viser en kortlægning, som erhvervsmediet Finans har lavet af direktørernes lønpakker i 66 kommunalt ejede forsyningsselskaber over hele landet.

Direktør i Helsingør Forsyning, Jacob Brønnum, har en lønpakke på knap 2,1 millioner kroner i 2020. En del af lønpakken udgøres af en bil - en Ford S-max. Dermed bliver han i løn kun overgået af direktørerne fra Bornholms Energi og Forsyning og hovedstadsområdets forsyningsselskab Hofor.

Rasmus Sielemann Christensen, der er direktør i Bornholms Energi og Forsyning, er nummer to på listen med en samlet lønpakke på 2,8 millioner kroner. Hans løn er sammensat af bla. fri bolig og bil, bonus og et fastholdelsesvederlag på 600.000 kroner. Hofors direktør Lars Therkelsen har en lønpakke på 3,5 millioner kroner, der også inkluderer en Volvo XC60 som firmabil. Han betaler selv sin pension. I 10 forsyningsselskaber ligger lønnen over 1,5 millioner kroner, fremgår det af Finans' opgørelse.

Erhvervsmediet Finans har fået to professorer til at gennemgå opgørelsen, og de mener ikke, at der for alvor er grund til bekymring for, om de kommunalt ejede forsyningsselskaber ødsler med borgernes penge.

- Det er hverken voldsomt eller anstødeligt, og det er i hvert fald ikke højt, når man sammenligner med, hvad man kan få i tilsvarende stillinger i det private erhvervsliv, siger professor i offentlig forvaltning fra Syddansk Universitet, Kurt Klaudi Klausen til Finans.

Bestyrelsesformand i Helsingør Forsyning, Jens Bertram, mener ikke, at direktørens løn er urimelig.

- Jacob Brønnum har været med til at starte Forsyning Helsingør, og vi har et fantastisk veldrevet forsyningsselskab, siger bestyrelsesformanden, der også er medlem af byrådet for De Konservative i Helsingør Kommune.

- Hvis man kigger over i det private, så ligger direktører bare på det lønniveau. Jeg er overbevist om, at jeg godt kunne finde en direktør, som kunne gå for det halve. Men så ville jeg ikke få de samme kvalifikationer, siger bestyrelsesformanden.


Hvis man kigger over i det private, så ligger direktører bare på det lønniveau. Jeg er overbevist om, at jeg godt kunne finde en direktør, som kunne gå for det halve. Men så ville jeg ikke få de samme kvalifikationer.

Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør


Annonce

- Dyre biler sender forkert signal

Det er en sag fra Hillerød Forsyning, der har fået erhvervsmediet Finans til at gennemgå de kommunale forsyningsdirektørers lønninger. I Hillerød betalte forsyningsselskabet millionlønninger til sin topledelse og lod cheferne køre rundt i dyre leasingbiler som Jaguar og Mercedes. Sagen fik i august bestyrelsen til at afskaffe firmabiler i lønpakkerne og slanke topledelsen, ligesom den varslede øget transparens om virksomhedens forhold - alt sammen med det erklærede formål at få Hillerød Forsyning til at »fremstå tydeligere« som et kommunalt ejet selskab, skriver erhvervsmediet Finans.

Bestyrelsesformand Jens Bertram fra Helsingør Forsyning kan godt forstå, at der bliver sat fokus på kommunale direktører, når de kører rundt i luksusbiler.

- Det er noget underligt noget, når man blander biler, bolig og pensioner sammen i én stor pærevælling. I Hillerød har de store biler sendt et helt forkert signal. Direktørerne skulle selv have købt deres biler, siger Jens Bertram, der forklarer, at det udelukkende er løn og pension, der indgår i lønpakken til Helsingør Forsynings direktør Jacob Brønnum.

Denne artikel er opdateret lørdag 17. oktober med oplysningen om, at en del af Jacob Brønnums lønpakke på 2,1 millioner kroner udgøres af en bil - en Ford S-max.

Forsyningsdirektørernes top tre

  1. Selskabet Hofor's direktør Lars Therkildsen har en årsløn på 3,5 millioner kroner. Selskabet har en omsætning på 5.329.000.000 og i alt 1400 medarbejdere.
  2. Bornholms Energi og Forsyning's direktør Rasmus Sielemann Christensen har en lønpakke på 2,8 millioner kroner. Forsyningsselskabet har en årlig omsætning på 518.178.000 kroner og en medarbejderstab på i alt 149 ansatte.
  3. Jacob Brønnum, direktør for Forsyning Helsingør har en lønpakke på 2,1 millioner kroner. Forsyningsselskabet har en årlig omsætning på 468.565.000. Selskabet har ifølge tal fra Forsyning Helsingør en medarbejderstab på 181 ansatte. (Erhvervsmediet Finans skriver i sin artikel, at selskabet har 157 ansatte, red.)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce