Annonce
Helsingør

Ida scorede 12 til afsluttende eksamen: Må vente med at sætte studenterhuen på

Ida Fang Bütow Jørgensen kunne glæde sig over at afslutte sin sidste eksamen med topkarakter. Foto: Sarah Skyt Person

Selv om studenterhuen manglede og familien ikke var inviteret indenfor, var det alligevel en festdag at være op til sin sidste eksamen i går, fortæller Ida Fang Bütow Jørgensen. I går blev hun en af årets første "næsten studenter" fra Espergærde Gymnasium og HF.

Annonce

Espergærde: Torsdag skulle have været dagen, hvor Ida Fang Bütow Jørgensen fik sin studenterhue, og på skolens torv skulle hendes familie have stået klar med champagne og flag. Sådan blev det ikke helt. Forældrene måtte pænt vente ude foran skolen, og studenterhuen ligger stadig hjemme i kassen.

Som følge af skolelukningen og corona-krisen får årets afgangselever først deres sidste karakterer om et par uger, og de må derfor vente med officielt at kalde sig studenter lidt endnu.

Det gjorde dog ikke smilet mindre bredt hos Ida Fang Bütow Jørgensen fra 3.d, der kunne sætte kryds ved den sidste eksamen, et mundtligt forsvar af studieretningsprojektet SRP-opgaven, med et flot 12-tal.

- Jeg er fri. Det er ikke til at forstå, at jeg er færdig. Nu er der simpelthen ikke mere tilbage. Ikke flere afleveringer, ikke flere eksaminer, fortalte den lettede elev.

Annonce

Vildt nervøs

Op til den mundtlige eksamen havde hun været" sindssygt nervøs og nærmest gået i cirkler" omkring sig selv i tre uger, fortæller hun.

- Ikke fordi jeg ikke var glad for min opgave. Jeg har arbejdet intensivt med den og var tilfreds med resultatet, da jeg afleverede. Men så kom nervøsiteten. Har jeg nu forstået det hele rigtigt? Hvordan bliver den mundtlige eksamen? Generelt er jeg typen, der bliver nervøs, men det gik heldigvis godt, og nu skal det fejres lød det fra den nyudklækkede næsten student.

Selv om det er ærgerligt at huen og den officielle fejring må vente lidt endnu, ødelagde det ikke dagen for hende.

- Selvfølgelig er det lidt ærgerligt ikke at få huen på i dag, når det nu er min sidste eksamen. Det er et øjeblik, jeg har set meget frem til, men sådan er det bare, og det er en festdag alligevel. Mine forældre har inviteret mig ud at spise i aften, og så skal jeg videre til en fest med vennerne. På den måde bliver det hele godt alligevel, fortæller hun.

Annonce

Lidt trist

Der var heller ikke meget skuffelse at spore hos forældrene, der stod klar med flag for enden af stien op mod skolen. Der var i dagens anledning sat hegn op, så ingen var i tvivl om, hvor de måtte være.

- Det er lidt trist, at vi ikke kan fejre vores studenter, som vi plejer efter sidste eksamen, siger uddannelsesleder Pernille Garbers, der også er Ida Fang Bütow Jørgensens dansklærer, og som eksaminerede hende på dagen.

Annonce

Huebegivenhed

Uddannelseslederen forklarer, at restriktionerne er lavet for at undgå at opholde sig for mange på skolen - og holde sig indenfor forsamlingsforbuddet.

- Vi bliver hurtigt for mange på skolen. Vi laver til gengæld nogle huebegivenheder - den 22. og 23. juni, hvor forældrene er meget velkomne. Det er de dage, eleverne endelig får huen, og der bliver både blomster, flag og konfetti. For selvfølgelig skal de fejres, de unge mennesker. Det er det her, de har knoklet for, siger Pernille Garbers.

Der bliver trukket lod i klasserne, om hvem der først får huen på - altså bliver årets første "rigtige" student. Studenternes familier er inviteret til at tage imod eleverne, når de forlader klasselokalet som studenter. Der er reserveret et bord til familien på samlingsstedet Torvet, som de har i et bestemt tidsrum.

Annonce

Live-transmitteret translokation

Ud over en huebegivenhed vil eleverne også i år opleve en anderledes translokation . Den kommer til at foregå fredag den 26. juni.

I år samles eleverne ikke på gymnasiets Torvet, men i de enkelte klasser i stedet.

Her vil rektor og elevrådsformanden holde taler, som bliver live-transmitteret til klasserne, og det er også her, uddelingen af legaterne vil finde sted, fortæller rektoren.

- Vi har arbejdet positivt på at finde en måde, hvor vi kan fejre eleverne på bedste vis, selv om det ikke bliver som det plejer, siger rektor Henrik Boberg Bæch.

Eleverne har selv været med til at planlægge dagen.

- Det er supergodt. Vi er glade for at have været med til at planlægge og er bare glade for at få mest muligt ud af dagen, siger elevrådsformand Hannah Wagner Höegh, som selv kan se frem til at sætte studenterhuen på.

tze/red

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce