Annonce
Helsingør

Idéerne bobler: Hvordan skaber vi et fælles Helsingør?

Ved Passage Festival i Helsingør blev folk samlet på kryds og tværs. Foto: Lars Johannessen.
Helsingør Dagblad har spurgt Holdet, hvordan fællesskaberne i Helsingør bliver flere og rigere.
Annonce

HELSINGØR: Online bingo eller fællesskaber for fædre og deres børn. Det er to af Holdets mange idéer til, hvordan helsingoranere kan blive bragt sammen i nye fællesskaber.

Og idéer er der brug for, mener Stine Polke-Pedersen og Mette Dansøn, der henholdsvis er projektleder i Gang i Nordvest og sognepræst i Vestervang Kirke.

Selv har de iværksat initiativet, »fællesskabsambassadører«, som skal sørge for, at borgere, der ligesom knap en fjerdedel af Holdets medlemmer gerne vil lukkes ind i nye fællesskaber, får mulighed for det.

Annonce

Fædregrupper

I kampen mod ensomhed har Helsingør Dagblad har spurgt Holdets medlemmer til råds: Hvordan skabes der flere fællesskaber i Helsingør Kommune?


Der er så mange mennesker, der gerne vil hjælpe, men der mangler nogle ledere der siger: Vi har et lokale, som I gerne må bruge.

Nicolas Thorsen, medlem af Holdet


- Organiserede walk and talk ture, online banko, web foredrag om mængder af emner, IT-undervisning. Generelt et tæt samarbejde med Ældre Sagen, foreslår Dorit Andersen.

Og sådan er idéerne mange. Et andet medlem, Marc Wesley Nielsen, af Holdet foreslår, at man iværksætter fællesskaber for fædre og deres børn.

- De fleste fælleskaber er tiltænkt mødrene, uddyber han.

Annonce

Ledere

Hos Nicolas Thorsen, som også er medlem af Holdet, bobler idéerne også. Han foreslår blandt andet aftener med fokus på mindfulness, men først og fremmest opfordrer han til, at nogle tager ansvar. For som han siger:

- Der er så mange mennesker, der gerne vil hjælpe, men der mangler nogle ledere der siger: Vi har et lokale, som I gerne må bruge til for eksempel mindfulness, workshops for par, workshops om investering eller andre interessante emner, som kan gavne folk og fæ i hele kommunen. Der er mange lokaler i kommunen, der ikke bruges optimalt.

En anden forslår, at man udvider horisonten til mere end blot Helsingør.

- Lave lokale events eller grupper, som ikke kun omhandler Helsingør by. Alt er Helsingør, Helsingør, Helsingør! Prioriter de omkringliggende landsbyer og byer i kommunen - så kommer fællesskabet helt naturligt, foreslår Ole Traulsen.

Fortæl os om ensomhed

Oplever du ensomhed, eller har du et godt eksempel på, hvordan du eller andre er med til at gøre problemet mindre? Skriv til os med dine erfaringer på redaktionedn@hdnet.dk. Du må gerne skrive "Ensomhed" oppe i emnefeltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Den ukendte hospitalsnormering

Annonce