Annonce
Helsingør

Ilse Jacobsen får millionunderskud og skifter direktør

Erhvervskvinden Ilse Jacobsen, der blandt andet sælger designergummistøvler, tabte 8,3 millioner i 2018. Derfor skifter virksomheden ud i den øverste ledelse.

Annonce

HORNBÆK: 2018 var et hårdt år økonomisk for erhvervskvinden Ilse Jacobsen. Hun måtte ganske uvant se pengene trille ud af hendes selskab. Sidste år tabte selskabet 8,3 millioner kroner. Det viser regnskabet fra Ilse Jacobsen Hornbæk, der blev offentliggjort onsdag. Dermed bryder selskabet en tradition med sorte tal på bundlinjen. Året før fik selskabet et overskud på 540.000 kroner.

Af regnskabet fremgår det, at den varme sommer sidste år er en del af forklaringen på resultatet. Men i en pressemeddelelse fra virksomheden i dag forklarer bestyrelsesformand Jonas Brennwald, at der også har været problemer med at implementere nye systemer i virksomheden, så man derfor ikke har haft overblikket over lagerstyring, indkøb og salgsordrer.

Annonce

Et skridt tilbage

Derfor har bestyrelsen besluttet, at den nuværende direktør Jesper Bo Jacobsen, der er gift med stifteren Ilse Jacobsen, træder et skridt til siden og overlader den 1. august posten som administrerende direktør til Trine Fausing, der har været marketingdirektør i virksomheden siden februar i år.

- Vi får med Trine Fausing en stærk ny administrerende direktør, som både kender virksomheden indefra og har en baggrund med salg af højkvalitets brandprodukter i en global forretningsmodel siger bestyrelsesformand Jonas Brennwald om valget af den nye direktør.

Trine Fausing ser frem til opgaven og mener, at virksomheden har et stort potentiale for vækst, trods det dårlige regnskab for 2018.

- Vi oplever allerede en pæn vækst i 2019, siger den nye direktør i en pressemeddelelse fra Ilse Jacobsen. Den nye direktør tiltræder 1. august, hvor Jesper Bo Jacobsen skifter til rollen som finansdirektør.

Efter et hårdt år glæder Ilse Jacobsen sig over de forandringer, der er på vej i virksomheden.

- Jeg glæder mig til at få stabilitet i organisationen, så vi kan fokusere på væksten. Vi har en spændende opgave foran os i forhold til vores langsigtede strategiplan, og det er derfor vigtigt, at vi foretager ænderinger for at sikre de nødvendige kompetencer, siger Ilse Jacobsen i pressemeddelelsen.

Annonce

To direktører udtræder

Udover at Ilse Jacobsens egen mand træder et skridt tilbage, så udtræder finansdirektøren og indkøbsdirektøren af virksomheden.

Ilse Jacobsen kan personligt se tilbage på et lidt turbulent 2018. Hun valgte i oktober at trække sig fra DR-programmet "Løvens Hule", hvor håbefulde iværksættere søger penge. Det skete, efter at Berlingske havde afsløret dårligt arbejdsmiljø i hendes virksomhed. Siden tegnede selskabet overenskomst med de ansatte.

ritzau/BC

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce