Annonce
Helsingør

Indbrud på Kronborg: Ung tyv løb lige i armene på en patrulje

Der har været indbrud på Kronborg Slot. Arkivfoto

Helsingør: Om det var Holger Danske eller politiets sirener, der gjorde to indbrudstyve forskrækkede under et indbrud på Kronborg Slot fredag aften, er usikkert.

I hvert fald lykkedes det for Nordsjællands Politi at anholde to unge mænd på stedet, da der kom anmeldelse om indbrud på slottet. Det fortæller vagtchef David Borchersen fra politikredsen lørdag morgen.

- Vi sender nogle patruljer ud til slottet, og får fingrene i to gutter, der forsøger at løbe fra stedet. Den ene var så uheldig at løbe direkte ud foran en patrulje, siger vagtchefen.

Den anden blev fanget af en politihund, som den ene patrulje havde med til slottet. De to anholdte er mænd. Den ene er en 19-årig mand fra Vesterbro i København, og den anden er en lokal på 17 år.

- De har været til afhøring, men deres baggrund - og sagens karakter - gav ikke anledning til at fremstille dem med krav om varetægtsfængsling, siger vagtchefen.

Mændene havde stjålet Kay Bojesen-figurer fra et butiksareal på slottet. Indbruddet blev anmeldt klokken 21.52 fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce