Annonce
Coronavirus

Ingen vacciner: - Jeg har kigget helt til Sønderborg efter en vaccinetid

Flere borgere i Helsingør har fået brev om, at de nu kan bestille tid til coronavaccine. Der er bare ingen ledige tider. Foto: Morten Stricker
Mange borgere har i de sidste uger fået et brev om, at de nu kan booke en vaccinetid – men der er ingen ledige tider at få.

CORONA: - Der er ingen ledige tider, uanset hvor jeg kigger. Jeg har endda kigget helt til Sønderborg, lyder det frustreret fra Bent Frederiksen fra Helsingør.

Bent Frederiksens kone er i risikogruppen og er derfor blandt de første, der er blevet tilbudt en vaccine mod coronavirus. Problemet er bare, at der ikke er nogen tider at få.

Helsingør Dagblad har kontaktet Region Hovedstaden for at finde ud af, hvad der sker. Og det viser sig, at årsagen på de manglende vaccinetider simpelthen skyldes for få vacciner, oplyser regionen.

Af samme årsag venter regionen også med at åbne lokale vaccinationscentre.

Annonce

Flere vacciner torsdag

Region Hovedstaden oplyser til Helsingør dagblad, at der vil komme en sending vacciner mere torsdag. Dog får regionen kun halvt så mange, som de først havde forventet.


Der er ingen ledige tider, uanset hvor jeg kigger. Jeg har endda kigget helt til Sønderborg

Bent Frederiksen


Fordelingen af vacciner foregår således, at Danmark får en sending, som derefter bliver fordelt ud til regionerne. Her får Region Hovedstaden en tredjedel, eftersom en tredjedel af befolkningen bor i denne region.

Når vaccinerne kommer, skal regionen tage stilling til, om det er bedst at vaccinere flere for første gang eller om man skal prioritere at give dem, der allerede har fået vaccinen, deres andet stik. Det spørgsmål afventer regionen svar på fra Sundhedsstyrelsen.

I mellemtiden må Bent Frederiksen og hans hustru dog væbne sig med tålmodighed, for det står ikke klart, hvornår det kan blive deres tur.

Vaccine i denne rækkefølge

Sundhedsstyrelsen valgte fredag 8. januar at uddybe prioriteringsrækkefølgen af vaccine mod covid-19.

 1. Borgere i plejebolig mv.
 2. Borgere over 65 år som får både praktisk hjælp og personlig pleje
 3. Borgere over 85 år
 4. Udvalgt frontpersonale i sundheds-, ældre- og dele af socialsektoren
 5. Udvalgte patienter med særligt øget risiko, f.eks. kræftsyge, svært immunsupprimerede og personer med meget svær hjerte- lunge eller leversygdom
 6. Udvalgte pårørende til personer med særligt øget risiko
 7. Borgere 80-84 år
 8. Borgere 75-79 år
 9. Borgere 65-74 år
 10. Borgere under 65 år med tilstande, som giver øget risiko
 11. Personale, som varetager samfundskritiske funktioner
 12. Øvrig befolkning over 16 år
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce