Annonce
Helsingør

Insektspray til 80 kroner koster polak 14 dages varetægtsfængsling

En 31-årig polsk mand sad til grundlovsforhør i Retten i Helsingør for at have stjålet en insektspray i Kvickly i Prøvestenen. Foto: Lars Johannessen
Med hjælp fra en tolk fik en 31-årige polske mand forklaret til grundlovsforhøret forklaret, hvordan han havde oplevet situationen i Kvickly, og at der var tale om en misforståelse.
Annonce

HELSINGØR: Efter en del forstyrrelser og forsinkelser blev en 31-årige polsk mand endelig fremstillet i grundlovsforhør onsdag klokken 14.35.

Det var halvanden time efter, at forhøret først skulle have fundet sted, men anklagemyndigheden havde i første omgang glemt at bestille en tolk til manden.

Da tolken så endelig var mødt op, var hun taget til politistationen i Helsingør i stedet for retsbygningen.

Hele omdrejningspunktet for sagen var en insektspray til 80 kroner fra Kvickly i Prøvestenen, som den polske mand havde puttet i sin taske, fordi den var for stor til at være i indkøbskurven, forklarede han.

Polakken havde ellers betalt for to breezere og en pose frosne jordbær, men havde efter eget udsagn glemt alt om sprayen, og at det ikke var hans intention at stjæle, da han i al hast forlod butikken.

Han forklarede forglemmelsen med, at han skulle skynde sig til sin bil for at køre hjem til Polen, da han netop havde fået at vide, at hans mor var meget syg. Det var på trods af, at han netop var fløjet til Danmark dagen forinden.

Annonce

Tidligere tyverier

En butiksdetektiv havde dog fulgt den 31-årige og set, hvordan han havde gemt insektsprayen i sin taske. Herefter udspiller der sig et lidt uklart forløb, men der opstod i hvert fald tumult mellem detektiven og den polske mand, som har forskellige oplevelser af sagen.

Butiksdetektiven oplevede at blive skubbet hårdt i brystet, og at den polske mand slog ud efter ham, og dette blev udslagsgivende ved grundlovsforhøret, hvor flere vidner havde samme opfattelse af episoden.

Den polske mand selv forklarede, at han følte, at han blev overfaldet, og at han ikke forstod, hvad folk omkring ham ville.

Annonce

Sagen skal afgøres

Den polske mand har de sidste tre år arbejdet i Danmark, men ifølge oplysninger fra SKAT maksimalt tjent 76.000 kroner om året. Derudover har han ved to lejligheder i juni 2019 stjålet fra butikker i København og fået flere dagsbøder for dette.

Der var også usikkerhed omkring den polske mands adresse, da han sagde, at han fik post på en adresse i Haslev, men lige nu boede i Helsingør hos en ven.

Da man ikke vil risikere, at manden forlader landet inden en potentiel domsafsigelse, valgte Retten i Helsingør at varetægtsfængsle den 31-årige polak de næste 14 dage.

Retssagen, om hvorvidt der har været tale om et røveri, et tyveri eller om polakken skal frifindes, finder sted den 5. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce