Annonce
Helsingør

Institutionsleder jubler: Hurra, børnenes grønne plet skal ikke være P-plads

En glad institutionsleder på Tømmerpladsen, som ikke skal omdannes til parkeringspladser. Lone Hauge Pedersen siger tak til politikerne for at skrotte forslag om asfaltering af børnenes grønne plet. Foto: Joan Spetzler.
Politikerne har skrottet forslag om asfaltere lille park tæt på bykernen i Helsingør.

HELSINGØR: Personalet i vuggestuen og børnehaven Sommerlyst i Helsingør glæder sig på børnenes vegne i dag. Politikerne har nemlig droppet et forslag om at skaffe 50 ekstra parkeringspladser ved at asfaltere et grønt område.

Det er det lille park-areal kaldet Tømmerpladsen, som ligger lige ud for Sommerlyst ved Allégade, som har været i spil. Men børnenes nemme adgang til frisk luft bliver der ikke rørt ved.

- Åh, det er dejligt. Vi er godt klar over, at vi ikke kan gøre krav på den plads, men børnene bruger den bare hver eneste dag til at være udenfor og til at lege, både dem fra vuggestuen og børnehaven. Så jeg er rigtig, rigtig glad for at høre, at det ikke var interessant for politikerne at lave parkeringsplads på det sted, så tak til dem, forklarer Lone Hauge Pedersen, leder af Sommerlyst.

Annonce

Fejet af bordet

Det var på et møde i Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø, at forslaget om at asfaltere det grønne område mellem Allégade og Sct. Annagade, brugt af Sommerlyst og lokale folk, blev fejet af bordet - i forbindelse med en vurdering af manglen på parkeringspladser i indre by.

Tre nye arealer havde kommunale embedsfolk bragt i spil, hvis politikerne ville skabe flere parkeringspladser. Tømmerpladsen, som i sin tid hørte til Helsingør Værft, og og et andet grønt areal tæt på, nemlig Gasværksgrunden, samt en grund bag Øresundsakvariet ved Helsingør Nordhavn. Og det blev et stort politisk nej til de to førstnævnte.

- Vi var enige om, at både Tømmerpladsen og Gasværksgrunden blev afvist som mulige parkeringspladser. Der er jo en lang historie omkring Tømmerpladsen og Sommerlyst, der bruger den, og jeg er glad for, at vi var enige om, at den skulle vi ikke røre ved, siger Christian Holm Donatzky, radikal politiker og formand for udvalget for by, plan og miljø, fortsætter:

- Gasværksgrunden er den grønne adgang til stranden, som vi heller ikke går videre med.

Annonce

140 nye pladser

Til gengæld var politikerne i udvalget med på, at kommunen går videre med at undersøge mulighederne for at anlægge en parkeringsplads bag Øresundsakvariet, hvor der i forvejen er en grusplads.


Børnene bruger den bare hver eneste dag

Lone Hauge Petersen


Det vil koste i omegnen af tre millioner kroner at skabe de 140 parkeringspladser, som blandt andet vil komme gæsterne på Øresundsakvariet til gode. Også Nordhavnens gæster kan tænkes at finde vej til den nye plads.

På Gasværksgrunden ved Grønnehavevej kunne der være 210 nye parkeringspladser. Det ville dog kræve en ny lokalplan, hvis de skulle anlægges på den i øvrigt voldsomt forurenede grund. Den tanke blev altså også fejet af bordet på mødet i udvalget for by, plan og miljø.

Mange nye P-pladser ved Kulturværftet

Belægningsgraden på de offentlige parkeringspladser ved Kulturhavnen og Nordhavnen er høj, så man skal ofte være heldig for at finde en plads.

Derfor leder kommunen efter ekstra parkeringspladser. Over 40 kommer der ved Kulturværftet i år, når kommunen omdanner den eksisterende busafsætningsplads til ekstra parkeringspladser - blandt andet ved at rive dele af muren ved værftshallerne ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce