Annonce
Helsingør

Isbar-konkurrencen om sygedagepengemodtagere: "Et helt forkert signal"

(Arkivfoto) Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Både konstituerede borgmester Henrik Møller og Helsingør direktør Stella Hansen er ærgerlige over kommunens isbar-konkurrencen, der skulle få antallet af sygemeldte borgere formindsket.

Annonce

Helsingør:- Man må og skal ikke gøre menneskers skæbne til en konkurrence, siger Henrik Møller, der er konstitueret borgmester i Helsingør, mens Benedikte Kiær holder sommerferie.

Han taler naturligvis om episoden om sagsbehandling i kommunen, hvor medarbejderne ville blive belønnet med en isbar, hvis antallet af sygemeldte kunne blive mindre på tre uger.

Isbaren skulle have fundet sted torsdag den 4. juli, og medarbejderne skulle lægge en bold i en spand, hver gang de fik raskmeldt en borger, eller en borger kom på ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension.

men efter henvendelser fra TV2, blev konkurrencen afblæst mandag.

Kristjan Gundsø Jensen, der er chef for Center for Job og Uddannelse i Helsingør Kommune, forklarede over for TV 2, at intentionen med isbaren var at synliggøre de resultater, der var i teamet.

- Men jeg vil da gerne sige, at det er en klar fejl, at vi har italesat det her, på den måde vi har. Man skal ikke tale om det her som en konkurrence, det er et seriøst stykke arbejde, vi har med at gøre, siger han til TV 2.

Annonce

Loven bliver overholdt

På Facebook har det fået flere vrede borgere til tasterne, der beskriver konkurrencen som både skandaløs og grotesk.

Henrik Møller forstår frustrationerne og mener også, at konkurrencen sender et helt forkert signal til en i forvejen sårbar gruppe borgere.

- Uanset, hvor uskyldigt konkurrencen har været ment, så sender det et signal om, at man skalter og valter med folks skæbne, siger Henrik Møller.

Det betyder dog ikke, at folk ikke er blevet behandlet efter lovgivningen, forklarer han.

- Det er der intet, der indikerer. Det har ingen betydning for de enkelte sager, men det sender et skævt signal i forhold til det fokus, der er på jobcentret og medarbejdernes indsats, forklarer han.

- Hvis man som borger får følelsen af, at der er noget på højkant for sagsbehandleren, kan det godt blive meget ubehageligt, siger Henrik Møller.

Annonce

Man må godt fejre

Også Stella Hansen, der er Direktør i Helsingør Kommune, er ærgerlig over episoden, som kan påvirke forholdet mellem kommunens ansatte og de borgere, der er en del af systemet.

- Et konkurrenceelement i denne forbindelse er meget forkert, og det er godt, at det nu er rullet tilbage igen.

- Generelt er det et problem, hvis vi har mange sager, der ikke bliver behandlet, og det har lederen prøvet at få rodet bod på i dette tilfælde. Det har bare ikke været hensigtsmæssigt, selvom lovgivningen selvfølgelig stadig er blevet fulgt, forklarer Stella Hansen.

Hun fortæller i samme ombæring at en intern konkurrence i det offentlige ikke som udgangspunkt behøver være en dårlig idé.

- Vi fejrer tit, når vi har fået flere flygtninge i arbejde til stor glæde for både medarbejdere og borgere. Det får bare en helt anden klang, når det handler om sygedagpenge-området, forklarer Stella Hansen.

Den store isbar torsdag er nu blevet aflyst, og Isabella Rasmussen, der fortalte om sagen i TV 2 nyhederne, har som følge af sagen selv sygemeldt sig.

Hun forventer ikke at komme tilbage på arbejdet, fortæller hun til TV 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce