Annonce
Danmark

Isolationskrav må ikke slå en mur om turismeerhvervets sommer

Debat: I Danmark har vi i store træk været gode til at i at holde smitten nede i coronaens første år, hvilket desværre ikke er tilfældet i andre dele af Europa og verden. Derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at handle ansvarligt og forsvarligt i takt med, at vi genåbner Danmarks grænser.

I Horesta mener vi, at tests bør erstatte det nuværende krav ved indrejse til Danmark, hvor personer der kommer til Danmark bliver bedt om at isolere sig i 10 dage. Samtidig ved vi allerede nu, at mange af de potentielle gæster fra udlandet vil være vaccineret, når vi når til sommer. Her bliver en effektiv håndtering af det fælleseuropæiske coronapas af stor betydning. Tilsammen kan det give en volumen i antallet af turister i det syddanske, som vil være afgørende i arbejdet med at få turismeerhvervet på fode igen.


I Horesta mener vi, at tests bør erstatte det nuværende krav ved indrejse til Danmark.


Mange virksomheder og arbejdspladser i det syddanske turismeerhverv er dybt afhængige af udenlandske besøgende. Populært sagt har vi i Danmark et plus på turismebalancen, hvilket kan koges ned til, at udlændinge bruger flere penge her i landet, end danskerne bruger på at rejse ud. Uden horisont og en plan for, hvornår det igen er muligt at tage på ferie i Danmark udebliver bookingerne. Det rammer sommerhuse, campingpladser, vandrehjem, kroer, forlystelsesparker, restauranter og hoteller – og alle de brancher, der lever af turismen.

Sidste år var COVID-19-håndtering stadig ny, da vi nåede sommeren, og heldigvis kom mange af regionens turismevirksomheder godt igennem højsæsonen på trods af, at udenlandske turister blev mødt af et meningsløst krav om at booke mindst seks overnatninger. Nogle kunne endda oparbejde en økonomisk polstring, der har været hårdt brug for i forbindelse med den seneste nedlukning. I år ved vi mere om corona, og vi kan trække stregerne til et regelsæt for indrejse til Danmark i sommeren, der både tilgodeser erhvervslivet og holder smitten nede.

Men der skal handles nu, for mange rejsende booker i god tid. Vi ser mange af de europæiske destinationer, som vi konkurrerer med, komme med klare udmeldinger om, hvorledes de forventer at modtage gæster i sommeren. Vi må ikke se passivt til i dette kapløb. Danmark bør gøre det samme, så tyske, svenske og norske familier får booket sommerferien til Danmark nu. Turisme her i landet er et vigtigt eksporterhverv, der hvert år omsætter for milliarder, og uden politisk handlekraft vil vores potentielle gæster søge andre steder, da de nuværende isolationskrav fungerer som en mur om Danmark som turistdestination.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce