Annonce
Udland

Israelsk luftangreb mod militære mål dræber ti i Syrien

Amir Cohen/Reuters
Israel har onsdag angrebet militære mål i Syrien, efter at landet har fundet sprængladninger nær grænsen.
Annonce

Et israelsk luftangreb i Syrien har tidligt onsdag lokal tid kostet ti soldater livet.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der følger situationen i landet tæt. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Sohr er tre soldater fra det syriske luftvåben og fem udenlandske soldater fra allierede styrker blandt de dræbte.

Israels forsvar oplyser i en meddelelse, at hæren onsdag har udført luftangreb mod syriske og iranske mål i Syrien.

Forsvaret siger i meddelelsen, at der er tale om et gengældelsesangreb, efter at Israels militær har fundet sprængladninger langs landets nordlige grænse ved Golanhøjderne.

- I går (tirsdag, red.) fandt israelske forsvarstropper improviserede sprængladninger. De var placeret af et syrisk hold ledet af iranske styrker, skriver forsvaret og tilføjer:

- Som modsvar har jagerfly i løbet af natten angrebet militære mål, som tilhører den iranske Quds-styrke og Syriens Bevæbnede Styrker.

Israels forsvar meddeler, at syriske antiluftskytsstillinger, militærbaser og lagerbygninger er blevet ramt.

I meddelelsen oplyses det også, at Israel holder styret i Syrien ansvarlig for "alle aktiviteter på syrisk jord".

Syriens statslige nyhedsbureau Sana oplyser onsdag, at syrisk luftvåben har opfanget "israelsk aggression" i luftrummet over hovedstaden Damaskus. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Israel har udført hundredvis af luft- og missilangreb mod Syrien, siden borgerkrigen i landet brød ud i 2011.

Landet anerkender sjældent enkelte angreb. Men når det sker, er meldingen, at angrebene er et modsvar på angreb mod israelsk territorium.

Den iranske Quds-styrke har spillet en nøglerolle i forhold til at lede militser, som har kæmpet på præsident Bashar al-Assads side under borgerkrigen i Syrien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce