Annonce
Helsingør

Jagtforening rykker ud for at fange syg ræv

Ræveskab kendes ved at ræven mister pels. Her et arkivfoto af en ræv med sygdommen. (Foto: Torben Sørensen)

En bekymret borger har set en ræv i Langesø, der ser ud som om den er angrebet af den smitsomme sygdom.

Annonce

Langesø: Tikøb Jagtforening blev torsdag kontaktet af en bekymret borger, som advarede jagtforeningens formand om, at der er observeret en ræv på Langesøvej, som formentlig er angrebet af den stærkt smitsomme og lidelsesfulde sygdom ræveskab.

- Vi har modtaget en henvendelse om en afkræftet ræv, som formentlig er angrebet af ræveskab. Vi sætter en fælde ud og håber på at fange ræven, så vi kan aflive den. Det er dels synd for ræven, og så er der også stor risiko for at andre pelsdyr bliver smittet. Udover ræve er der også stor risiko for at miden går på katte og hunde. Forskellen er bare, at de kan få behandling for sygdommen, mens ræven nærmest kradser sig til døde, fortæller Søren Bjørn Nielsen, formand for Tikøb Jagtforening, som tæller 100 medlemmer.

Annonce

Kat kan være smittet

Det er Lars-Ole Badenholt fra Helsingør, der har kontaktet jagtforeningen. Han fortæller, at han selv er fritidsjæger og blev bekendt med den sygdomsplagede ræv i forbindelse med et besøg hos en bekendt i Langesø, som fortalte, hun havde observeret ræven for nogle dage siden.

- Min bekendte har også for nylig set en vild kat, der ligesom ræven så forfærdelig ud i pelsen og kradsede sig, fortæller Lars-Ole Badenholt.

Annonce

Dør af sygdommen

Tikøb Jagtforening modtager jævnligt henvendelser fra borgere om ræve i lokalområdet, der er angrebet af ræveskab.

- Sidste år skød vi 12 ræve, der var angrebet af sygdommen, fortæller han.

Ræveskab skyldes en hudsnylter – skabmiden Sarcoptes scabiei. Miden fremkalder en irritation i huden, som får ræven til at klø hårene af. Ræve smittet med skab dør i løbet af få måneder af kulde, vægttab og sygdom.

Borgere der observerer en syg ræv, kan også kontakte Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på telefon 1812.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Corona: Intet nyt er godt nyt

Annonce