Annonce
Helsingør

Jazzen indtager Helsingør

Blå Mandag Jazz Band gav den gas gennem Helsingørs gade til stor glæde for de mange handlende. (Foto: Lars Johannessen)

HELSINGØR: ”Min kat den danser tango” var nok ikke den sang, som det fremmødte publikum på Axeltorv havde regnet med at høre, da de mødte op på Axeltorv til festivalen Jazz i City, men det var ikke desto mindre noget af det første, de fik at høre fredag omkring middag, da Æsken kom forbi.

Æsken er et prisvindende børnemusik-orkester skabt af de to musikanter og selvudnævnte tumultører Lasse og Sidsel Bech Kiilerich. Som en del af den årlige jazzfestival gik de gennem Helsingørs gader og spillede børn såvel som ældre op til dans – hvilket især sidstnævnte valgte at gøre.

- Vi ved jo aldrig, hvor mange der kommer, når vi bare går ude på gaden, men det plejer altid at være sjovt, og så prøver vi at få lokket så mange som muligt ud at danse sammen med os. Vi plejer at lokke med vores sæbeboblemaskine og nogle sugerør, man kan spille på, siger Sidsel Bech Kiillerich, der er forsanger i Æsken.

Før Æsken gjorde deres indtog på Axeltorv, havde det 50-mennesker store Majazz-kor under ledelse af Niels Bosworth optrådt, og i år tog de udgangspunkt i svensk jazz til stor glæde for de mange svenskere, der havde taget turen over Øresund.

Den svenske jazz er ofte kendetegnet ved at være nyfortolkninger af gamle viser og folkemusik.

Axeltorv summede hele dagen af liv, og mange mennesker var mødt op for at drikke øl og høre noget jazz i den varme næsten-pinsesol, hvilket de også kunne mærke på de omkringliggende bodegaer.

- Det er jo fantastisk. Folk er glade og musikken er i top, siger en glad Rebecca Garde Johansen, der er indehaver af Axelhus Bodega, og som måtte skynde sig videre til de næste kunder.

Jazz i City fortsætter helt til søndag, hvor sidste koncert er med Jensens Jazz Serenaders på campingpladsen ved Gummistranden. Hele programmet kan findes på Helsingørcitys hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce