Annonce
Helsingør

"Jeg er en ildsjæl"

Birgitte Bergman, ny konservativ folketingskandidat i Helsingør-kredsen om chancerne for at komme i Folketinget: "Forhåbentlig har det en afsmittende effekt, at vi har en populær konservativ borgmester!" ?(Foto: Lars Johannessen).

Birgitte Bergman blev tirsdag aften valgt som ny konservativ folketingskandidat i Helsingør. Af Jesper Munch Nielsen

KANDIDATUR: Hun er helsingoraner med hele hjertet, 51-årige Birgitte Bergman, som på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag aften blev valgt som folketingskandidat for De Konservative i Helsingør-kredsen. Bergman skal forsøge at sikre partiet en lokal plads i Folketinget, hvilket ikke er sket i mange år fra den lille Helsingør-kreds.

- Jeg går da efter at komme ind, og jeg tror da på det. Jeg tror generelt på, at ting kan lade sig gøre, konstaterer Bergman.

Folk, som kender den aktive, selvstændige erhvervskvinde, vil nok dele den opfattelse. I en årrække har Birgitte Bergman arbejdet med turisme-udvikling med Helsingør som udgangspunkt. I dag driver hun sit eget konsulentfirma og har Helsingør Havn som en af sine større kunder.

- Jeg er en ildsjæl, og jeg er drevet af at gøre en forskel. Jeg har også et stort hjerte og et socialt gen, så jeg får energi af at hjælpe andre, fortæller kvinden, der bor på Nørrevej i Snekkersten med sin mand, hun har to børn med og været sammen med i 28 år .

Det ideologiske kompas

Helsingør har Bergman været sammen med endnu længere.

- Jeg er født og opvokset i Helsingør. Det er her mine rødder er. Det er her, jeg hører hjemme, og det er her, mit hjerte bor. Jeg er datter af en smed fra Helsingør Værft og en svensk mor. Jeg er et ægte bysbarn og er præget af en stor og varm stolthed for Helsingør kommune og Nordsjælland, forklarer hun.

Medlem af De Konservative har Birgitte Bergman været i kortere tid. Partiet har hun dog stemt på både til folketingsvalg og byrådsvalg mange gange.

- Da jeg for nogle måneder siden blev spurgt, om jeg ville stille op, så måtte jeg have fat i mit indre ideologiske kompas og mærke godt efter. Men jeg er et sted i livet, hvor børnene er store, og jeg har masser af overskud og tid til at bidrage. Jeg deler desuden de konservative grundværdier om, at vi skal passe godt på hinanden og på velfærdssamfundet, og at flest muligt skal klare sig selv, fordi det giver større livskvalitet, siger Bergman.

To stærke damer

Den konservative kandidat glæder sig over, at De Konservative i Helsingør anføres af borgmester Benedikte Kiær. Kiærs succes kan smitte af på et godt resultat ved næste folketingsvalg, som senest kommer den 17. juni 2019 - fire år efter valget i 2015.

- Det tror jeg helt klart på. Vi er to stærke damer, og Benedikte gør det fantastisk godt. Hun bliver en god rådgiver og coach for mig, og vi deler en masse holdninger og værdier. Forhåbentlig har det en afsmittende effekt, at vi har en populær konservativ borgmester, siger Bergman.

Partiet har sat næsen op efter 3.000 stemmer til Birgitte Bergman ved et kommende valg - noget højere end den konservative kandidat fik ved valget i 2015. Som mærkesager har Bergman blandt andet gode forhold for erhvervslivet, forskning og uddannelse samt decentralisering af uddannelsessystemet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Lajboschitz klar til genåbning af sine to Hornbæk-hoteller: - Krisen giver os en chance for at gøre noget på helt nye måder

Debat

Præsten skriver: Øjetrim

Helsingør

Politiet var i gang med en anden sag: Så blev de overdynget med skældsord fra flere mænd

Annonce