Annonce
Nordsjælland

Jeg vil gerne invitere dig til fest

Peter Hagmund

Vi er i slutningen af august, og dermed er der kun få måneder til, at du og jeg og alle andre vælgere til november atter skal til valgurnerne. Igen skal vi være med til at afgøre, hvem der skal være med til at træffe de afgørende beslutninger i kommunen og regionen i de næste fire år.

Valg er, som det ofte beskrives, en festdag for demokratiet. Og den fest vil vi gerne invitere dig med til. Derfor vil vi på dagbladet bestræbe os på at give dig det bedst tænkelige grundlag at stå på, når du skal træffe dit valg.

I løbet af efteråret vil dagbladet derfor give dig en grundig indføring i de emner, som optager vælgerne, og som deler politikerne. Du vil også blive inviteret til en lang række valgmøder, arrangeret af Helsingør Dagblad. Her vil du som borger og vælger kunne stille dine politikere til ansvar for deres hidtidige beslutninger – og du vil kunne komme med dine egne ønsker til, hvordan fremtidens politiske prioriteringer skal blive. Og så vil du undervejs i vores intense valgdækning naturligvis også blive klogere på de opstillede politiske partier og deres mærkesager.

Annonce

Du skal med andre ord forvente, at du på helsingørdagblad.dk og i Helsingør Dagblads printudgave vil blive sat grundigt ind i de emner, som du og andre læsere er optaget af. Du vil givetvis også kunne læse om politiske prøveballoner og løse forslag, som denne eller hin politiker sender ud – men du vil først og fremmest kunne læse om de emner, som borgerne interesserer sig for.

Derfor er du meget velkommen til allerede nu at skrive til mig, hvis du har forslag til emner, som vi efter din opfattelse bør forfølge i valgkampen. Og du er i øvrigt som altid meget velkommen til at skrive til mig, hvis du vil drøfte dagbladets linje, retning eller journalistik. Bare send mig en mail eller ring til mig.

Her har her udvalgt fem historier fra ugens løb. Fem historier, som hver især kan dele politikerne - også i den kommende valgkamp.

God weekend. Og god valgkamp.

De mangler 60 millioner

Foto: Lars Johannessen

Besparelser, besparelser og flere besparelser! Det kommer til at stå på den politiske dagsorden i Helsingør i de kommende måneder frem til valget 16. november. Helsingør Byråds økonomiudvalg er klar til at holde første møde om kommunens overbelastede 2022-budget, skrev dagbladet.

- Folk ringer grædende til mig

Foto: Lars Johannessen

Lejerne vil høres i den kommende valgkamp, sagde Anje Holmstad, formand for Boliggården, til dagbladet i begyndelsen af denne uge: "Folk ringer grædende til mig og spørger, hvad de skal gøre - det er helt håbløst at skaffe en bolig", fortalte hun.

Boliger til unge og ældre afvist

To boligprojekter, der skulle have huset unge og ældre, en restaurant og caféer i Helsingørs indre by, er blevet afvist og udsat af politikerne. Det skyldes naboprotester: "Det vil være skræmmende og skæmmende og smadre både de smukke huse og ejendomsværdien i området", mener de.

Mere privat hjemmepleje

Mette Lene Jensen, Venstre. Foto: Lars Johannessen

Der bliver flere muligheder for at modtage privat hjemmepleje fra september, skrev helsingørdagblad.dk mandag. En ny virksomhed, Trofast Pleje, er klar som et alternativ til den kommunale hjemmepleje. "Det højner kvaliteten, når der er konkurrence", sagde Mette Lene Jensen, byrådsmedlem for Venstre.

Slut med træflis

Foto: Torben Sørensen

- Vi er nødt til at udfase træflis, sagde Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Claus Christoffersen, til dagbladet tidligere på ugen. For "vi vil gerne sende et signal om, at det er vigtigt, at vi er en kommune, der går allerforrest i udviklingen af nye og grønnere løsninger". Forsyning Helsingørs formand, Jens Bertram, kalder det valgfloskler.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat

Unge-debat; “Nej men, hvor er du så’n rigtigt fra?”

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce