Annonce
Sport

Jeppe Kjær gjorde det igen mod Silkeborg

Jeppe Kjær jubler efter en af sine udligner i Silkeborg. Foto: Claus Birch
Med to mål - det sidste langt inde i overtiden - sikrede FC Helsingørs angriber Jeppe Kjær det ene point for FC Helsingør i Silkeborg.
Annonce

FODBOLD, 1. DIVISION: Med en udligning dybt inde i dommerens overtid fik FC Helsingør det ene point med fra kampen i Silkeborg.

Superliganedrykkerne troede, at sejren var sikret, da de bragte sig på 3-2 kort før tid, men Jeppe Kjær dukkede op til allersidst og sikrede et meget vigtigt point mod et ellers velspillende Silkeborg-hold.

FC Helsingør skal fortsat kigge et stykke tilbage for at finde den seneste sejr, men en god anden halvleg og et point i Silkeborg er bestemt brugbart, og med Koldings nederlag i fredags og Vendsyssels ditto lørdag eftermiddag, kom der også lidt mere luft til nedrykningsstregen, som nu er ni point væk

Annonce

Målrig begyndelse

Hjemmeholdet skulle ikke bruge meget tid, før de levede op til favoritværdigheden. I det første etablerede angreb spillede de lynhurtigt rundt om fødderne på FCH'erne, og Mark Brink kunne helt fri lægge bolden til bageste stang, hvor Mads Kaalund let trillede bolden over stregen.

En alvorlig dukkert for oprykkerne, der dog skyndte sig at svare tilbage. Et par minutter senere, fik de hjørnespark, som ikke blev ekspederet væk, og det udnyttede Jonas Henriksen til at vende rundt i feltet og tordne bolden i nettet med et flot spark. Stærk aktion af forsvarsspilleren.

Det gav lidt uro hos Silkeborg i nogle minutter, hvor FCH havde gode forsøg fra distancen, inden kombinationerne igen kom på plads hos Superliga-nedrykkerne.

I den silende regn havde helsingoranerne svært ved at etablere sit spil mod de hårdt pressende modstandere, og langt de fleste boldbesiddelser blev sendt ud i intetheden, fordi der var få muligheder at ramme og præcisionen var mangelfuld.

Silkeborg havde svært ved at komme til de store chancer, og gæsterne satsede helt tydeligt på at slå til i kontrafasen. Den lykkedes efter en lille halv time, da Anders Holst, der var tilbage på kanten, trak ind i banen, og med en veltempereret aflevering sendte han Sebastian Czajkowski fri, men angriberen sparkede lige på keeper Oscar Hedwall.

Annonce

Trængselstider

Få minutter senere kom Silkeborg igennem. Hans Christian Bonnesen var for langsom til at komme af med bolden, og den snuppede Emil Holten, som også driblede forbi Kevin Stuhr Ellegaard, men afslutningen gik i ryggen på Nikolaj Hansen, der dermed reddede situationen. Nu var der usikkerhed i bagkæden, og da Elijah Just kort efter var uopmærksom, fik Silkeborg frispark lige uden for feltet. Det blev sendt over muren, men her stod Nikolaj Hansen igen i vejen, og han headede bolden til hjørnespark. I sekvensen efter måtte stolpen redde FC Helsingør, da Emil Holten kom fri efter endnu en fejl at Hans Christian Bonnesen. Jo, det var i sandhed trængselstider.

Lige før tid gik den ikke længere. FC Helsingør smagte sin egen medicin, da hjemmeholdet slog kontra efter et FCH-hjørnespark. Anders Klynge blev spillet fri mellem de uorganiserede gæster, og alene med Kevin Stuhr Ellegaard svigtede han ikke. Tåbeligt af hårdt pressede FC Helsingør at sætte så meget spil lige før pausen.

Den første store chance i anden halvleg tilfaldt hjemmeholdet, som igen kom af sted i et kontrastød. En disciplin, som de boldfaste jyder eksekverer fremragende, men kombinationerne kom for tæt på FCH-målet, og Ellegaard kunne parere det store tilbud.

Angrebet havde ikke meget at gøre med, men når det kom, blev bolden ikke behandlet ret godt. Jeppe Kjær kunne efter en lille time have udnyttet en sjælden Silkeborg-fejl til at sende Czajkowski helt alene igennem, men afleveringen lå alt for tæt på fremadstormende Oscar Hedwall.

Annonce

Udligning af Kjær

I den sidste halve time skiftede FCH offensivt, og midt halvlegen var det tæt på at give udligningen da Lucas Haren flot kom igennem. Hans aflevering bagud i feltet fandt frem til Jeppe Kjær, men hans afslutning blev reddet på stregen. Uskarpt af den lille angriber. Det ville han ikke have siddende på sig, og da Haren minuttet senere igen fandt ham i feltet, svigtede sparketeknikken ikke, og FCH var på 2-2.

FC Helsingør fik bedre styr på kampen, men netop som tiden nærmede sig de 90 minutter, tog Sebastian Jørgensen tingene i egen hånd. Han satte tre modstandere af, og fra kanten af feltet huggede han fladt sejrsmålet i nettet. Eller det troede de fleste i hvert fald.

Dybt inde i dommerens overtid fik FC Helsingør hjørnespark, og mellem venner og fjender dukkede Jeppe Kjær op igen, og med fimrehårene i panden dirigerede han FC Helsingørs tredje udligning i mål. Hans femte mål i mod Silkeborg i denne sæson.

Sådan sluttede det, og FC Helsingør fik et solidt boost til selvtilliden med et godt resultat på en af 1. divisions sværeste udebaner.

FC Helsingør spiller igen på fredag, hvor Fremad Amager gæster Helsingør.

Silkeborg IF - FC Helsingør

3-3 (2-1)

1-0 Mads Kaalund (4.)

1-1 Jonas henriksen (6.)

2-1 Anders Klynge (44.)

2-2 Jeppe Kjær (71.)

3-2 Sebastian Jørgensen (87.)

3-3 Jeppe Kjær (90+2)

Silkeborg: Oscar Hedwall -  Rasmus Carstensen, Jeppe Geertsen, Anders Hagelskjær, Svenn Crone -  Anders Klynge, Mark Brink (78. Stefen Thordarson), Nicklas Røjkjær  (62. Sebastian Jørgensen), Nicolai Vallys (78. Niclas Pedersen) Mads Kaalund - Emil Holten (86. Wessam Ali))

FCH (4-4-2): Kevin Stuhr Ellegaard - Jonas Henriksen, Hans Christian Bonnesen (89. Carl Lange), Nikolaj Hansen, Philip Rejnhold - Elijah Just (62. Lucas Haren), Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi, Anders Holst (72. Callum McCowski)- Sebastian Czajkowski (72. David Boysen), Jeppe Kjær.

Advarsler: SIF: Mark Brink (43.), Svenn Crone (47.), Nicolai Vallys (77.) FCH: Elijah Just (32.), Jeppe Kjær (38.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce