Annonce
Helsingør

Jolle i farligt dødvande: De nåede heldigvis ikke færgen

Tre mand i en meget lille jolle befandt sig midt i trafikseparationen ml. Helsingør og Helsingborg og havde motorstop. De lå lige i skudlinjen for færgerne, så hjælp blev hidkaldt. Jollen blev fundet og bugseret til Helsingør. Foto: Søredning Helsingør

Nogle gange kan et billede eller en situation sætte gang i ens fantasi. Da Tage Christiansen fra Dansk Søredningsselskab skulle genfortælle, hvad der egentlig skete søndag eftermiddag, var det en sketch, der sprang ind i tankerne. Den, hvor Dirch Passer og Kjeld Pedersen sammen slår vittigheden "Der sidder fire mand på en tømmerflåde" godt og grundigt ihjel.

Baggrunden var, at der søndag eftermiddag ikke sad fire, men tre mand i en jolle med motorstop. Stedet var ret uheldigt, i sejlrenden mellem færgerne. Det lykkedes dog for Dansk Søredningsselskab Station Helsingør at komme ud til jollen, der blev bugseret ind til Helsingør.

Annonce

Minder om filmklassiker

Den lykkelige udgang på situationen kan også få tankerne til at gå tilbage til titlen på en dansk filmklassiker, en kortfilm af Carl Th. Dreyer. Den handler om et par på motorcykel, der ræser af sted for at nå en færge, og det ender trist.

Titlen på den tolv minutter lange film er "De nåede færgen", men i tilfældet fra i søndags var det faktisk en god ting at det ikke skete.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce