Annonce
Sport

Jubel i Helsingør: Det sagde de efter FC Fredericia-kampen ...

Morten Eskesen var ikke så glad for spillet mod FC Fredericia. Resultatet 1-0 så til gengæld ud til at begejstre chefræneren. Foto: Claus Birch.
Fredag aften vandt FC Helsingør den tredje kamp ud af lige så mange muligheder i 2021. Det har sendt oprykkerne et godt stykke ind i top 6, inden grundspillet sidste runder. Her er reaktioner fra trænere og spillere efter kampen mod FC Fredericia.

MORTEN ESKESEN, FCH-TRÆNER: - Det var en fantastisk god sejr for os. Der var en hel del i spillet, som ikke fungerede, men tager vi det bedste først, så leverer spillerne en virkelig god indsats, hvor der bliver lagt hjerte i tingene. Vi står rimeligt godt defensivt, og så var det jo et virkeligt godt mål.

- Spillet var jeg ikke så tilfreds med. Vi overlader for meget til FC Fredericia, og jeg synes modsat de to første kampe i foråret ikke vi er i kontrol, og det er jeg ikke så vild med. FC Fredericia er det mest boldførende mandskab i 1. division, og de er dygtige til det. Det bliver sjældent farligt, men det er også fordi, der kommer en heroisk forsvarsaktion ind i sidste øjeblik fem-seks gange. Det bliver for farligt til min smag.

- Det er også en kunst at vinde de "grimme" kampe, og jeg sagde til dig før sæsonen, at vi ville angribe 18 point, og nu har vi taget ni. Det er ikke så tosset, og vi er meget, meget glade. Kun efter en runde i sæsonen har vi ligget uden for top 6, og det er vores mål at ende i den øverste halvdel. Det ser da i hvert fald realistisk ud nu. Vi kigger vist ind i en god uge, og det gør vores fans forhåbentlig også.

Anders Holst nød at have en offensiv rolle, da han overtog Tonni Adamsens kant tidligt i kampen på grund af en skade. Foto: Claus Birch.

OLIVER KJÆRGAARD, MATCHVINDER: - Det var var en fed "basse" at lave. Jeg får et perfekt vip fra Holst, og så var det bare at få den ind. Jeg vidste, at målmanden ville komme ud, og derfor ville jeg lobbe den over ham, og det lykkedes. Meget foregår på instinkt i sådan en situation, men det var dejligt at se den gå ind. To mål i tre kampe er ikke så tosset. Jeg har altid haft målnæse, men det er dejligt at forløse den.

MICHAEL HANSEN, FC FREDERICIA-TRÆNER: - Vi er ramt på selvtilliden i øjeblikket, og det går en smule ud over detaljerne, og det kan blive afgørende i en tæt kamp som den i dag, hvor jeg egentlig spiller til at få noget med hjem, men vi bliver ikke forløst. FC Helsingør spiller med den løssluppenhed, som kommer med sejre i de to første kampe, og så virker den slags detaljer, som de laver ved det meget flotte mål. Vi har nul point og nul mål i de to første kampe, og så er det stolpe ud, og når vi lobber bolden, går den forbi. På den måde er fodbold meget sort-hvid i sin afregning.

- Det er vist åbenlyst, at vi er pressede nu, hvor vi ikke længere selv kan afgøre vores top 6-skæbne. Det var ikke meningen, men vi må bare arbejde videre. Der skal nok komme en mulighed for at slå tilbage, men det kræver jo, at vi tager den.

ANDERS HOLST, OPLÆGGER: - Oplægget til Kjærgaard var da fedt at stå for. Den sad lige i skabet, og det er den slags, jeg savner ved at spille de fleste minutter på backen, hvor der ikke er helt så meget plads til den slags. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke også kommer på tavlen i anden halvleg, hvor jeg er fint tilfreds med den måde, jeg kommer fri, men afslutningen skulle have været bedre, men målmanden lavede en god aktion.

- Vi er et godt sted lige nu, og de tre sejre har sendt os tæt på målet om top 6. Jeg tror, at vi holder fast, men der er meget arbejde at gøre endnu.


Hvis vi kan holde den arbejdsmoral og gejst, vi har vist i de tre første kampe, har vi en god chance for at ende i top 6, men vi har ikke plads til at slække på noget som helst. Vi skal op og vinde i Vendsyssel i næste uge.

Philip Rejnhold, FC Helsingør


PHILIP REJNHOLD, INDSKIFTET PROFIL: - Min kæreste er pædagog, og hun havde passet et barn, der viste sig at have corona. Det fik jeg at vide tirsdag, og derfor har jeg ikke trænet så meget i denne uge. Jeg skulle lige ind i kampen, men jeg behøver ikke så meget opvarmning. Det var bare ned i to glidende tacklinger, så var jeg i gang. Jeg havde dog lidt tunge ben i første halvleg, men det fik jeg spillet ud af systemet.

- Hvis vi kan holde den arbejdsmoral og gejst, vi har vist i de tre første kampe, har vi en god chance for at ende i top 6, men vi har ikke plads til at slække på noget som helst. Vi skal op og vinde i Vendsyssel i næste uge.

KEVIN STUHR ELLEGAARD, MÅLMAND: - Jamen hvad skal jeg snart sige. Jeg kan sige det samme som i sidste uge. Det er et fantastisk hold at spille på. Alle arbejder hårdt hver eneste dag, og det virker bare i kampene, hvor alle gør sidemanden bedre hele tiden. Det er enestående sjovt at være med til. Det er mega fedt at vinde sådan en kamp, hvor det ikke er kønt, hvad vi laver, og vi møder et virkeligt godt hold, der er stærke på bolden og kan mange ting. Men det bliver bare neutraliseret, og nu har vi ikke lukket mål ind i 2021. Skønt!

TONNI ADAMSEN, UDSKIFTET EFTER 10 MINUTTER: - Jeg har fået en lille overbelastning bag på benet, men nu må vi se i morgen, når jeg bliver undersøgt. Jeg er da træt af, at jeg måtte gå ud, men det handler ikke om mig, og jeg er vildt glad for, at vi fik en sejr i dag.

Mikkel Basse var tilbage i Helsingør, da han fredag debuterede for FC Fredericia. Foto: Claus Birch.

MIKKEL BASSE, DEBUTANT FOR FCF, I FCH 2016-2019: - Det var fedt at være tilbage. Der er ikke så mange spillere tilbage fra dengang jeg var i klubben, men bare at stå og høre musikken, inden vi løb ind og den slags. Jo, jeg nød det, selvom resultatet var skidt. Vi har fået en skidt start på foråret, men vi viser jo i dag, at vi kan spille med, og det skal vi have forløst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce