Annonce
Helsingør

Julehjælp til butikkerne: Indfører nye P-regler i Helsingørs indre by

Det bliver længere tid på P-uret at gøre godt med i Helsingørs indre by. Foto: Lars Johannessen.
Fra på mandag bliver en times-zoner i bykernen til to timers-parkering, så der bliver bedre tid til at juleshoppe.

HELSINGØR: Kan man på kun en time nå at købe gode julegaver og have en hyggelig shoppetur? Nej, mener organisationen Helsingør Handel, og Helsingørs politikere er helt på linje med detailhandlen. Derfor kommer der nu hjulehjælp som julehjælp til butikkerne fra Helsingør Byråd.

Der er nemlig hundredvis af parkeringspladser i Helsingørs indre by, som i anledning af julen nu bliver nemmere for kunderne i city-butikkerne at benytte. Kommunen har sagt ja til at lave om på den gældende 1-times-regel for parkeringspladserne i bykernen, så bilister fra på mandag og frem til nytår må parkere to timer - for eksempel ved Havnegade, Strandgade, Stjernegade, Rosenkildevej, Sct. Anna Gade, Fiolgade, Sct. Olai Gade og mange andre.


Annonce

Jeg tænker, at det med to timers-parkering ikke bliver nemmere at finde en parkeringsplads i Helsingørs centrum. Men de to timer er det, som detailhandlen gerne vil have

Christian Holm Donatzky, radikal politiker og formand for udvalget for by- plan og miljø


Mere attraktiv

Det er Helsingør Handel, som har stillet forslaget. Kunderne i city har altså snart to timer at gøre godt med, før de igen skal sidde i bag rattet og forlade deres parkeringsplads. Og ifølge foreningen betyder de 120 minutters P-mulighed i stedet for kun 60 minutter, at Helsingør fra mandag og året ud bliver mere attraktiv i den julehandel, som er meget afgørende for butikslivet.

- Det lyder fint, så det sagde vi ja til. Vi ved, at selvfølgelig kan det skabe forvirring, at vi ændrer lidt på parkeringsreglerne, men nu prøver vi, og vi håber, at folk kan leve med det, siger Christian Holm Donatzky, radikal politiker og formand for Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø.

Annonce

Bliver ikke nemmere

Det var i udvalget for by, plan og miljø, at anmodningen fra Helsingør Handel er blevet behandlet ved et ekstraordinært møde. Svaret blev et ja til de nye parkeringsregler.

- Jeg tænker, at to timers-parkering ikke gør det nemmere at finde en parkeringsplads i Helsingørs centrum. Men de to timer er det, som detailhandlen gerne vil have. Og så skal vi henvise til, at vi har altså et parkeringshus, hvor det ofte er muligt at finde en plads, siger Holm Donatzky.

Også embedsmændene i Helsingør Kommune erkender, at to timers-parkering vil betyde, at der bliver længere mellem de ledige parkeringspladser i bykernen. Der "foregår for nuværende en del forgæves søgetrafik for at finde en ledig parkeringsplads på vejnettet i Helsingør centrum", har embedsmændene skrevet til politikerne. Med to timers parkering bliver udskiftningen af parkerede biler mindre, fastslås det.

De nye parkeringsregler kan betyde, at det bliver sværere at finde en ledig plads i bykernen. Foto: Lars Johannessen.
Annonce

Især om lørdagen

Det er mandag til fredag fra 9 til 17 og lørdag fra 9 til 13, at 1 times-zonen i bykernen har happy hour og dobler op på tiden. Det vil blive tydeliggjort med klistermærker på de nuværende skilte og zonetavler.

Især om lørdagen ser embedsmændene dog et problem med to timers-parkering. For med to timer at gøre godt med for bilisterne, sker der måske ikke mere end et enkelt skift på parkeringspladserne i 9 til 13-perioden mod tre skift med en times-parkering.

Gravearbejde bliver udsat i Stengade

For at hjælpe julehandlen i Helsingørs indre by blev det på mødet i udvalget for by, plan og miljø også vedtaget:

  • at udsætte et planlagt gravearbejde i Stengade til begyndelsen af 2021
  • at udeserveringer på Simon Spies Plads, Axeltorv og Blomstertorvet kan holde åbent også i december, hvis restauratørerne ønsker det
Annonce

Uddeler færre bøder

Det kommer til at koste Helsingør Kommune penge at indføre den udvidede parkeringstid. Klistermærker til skiltene vælter ikke budgettet, men formentlig vil der komme en del færre penge i kommunekassen, fordi der simpelthen vil blive uddelt færre parkeringsbøder.

I december 2019 uddelte kommunen 251 bøder i en times-zonen. Forventningen er, at to timers-reglen vil halvere antallet af bøder i december i år, og derfor mister kommunen 32.000 kroner i indtægt.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Onsdagens corona-tal: Smitten stiger især i Espergærde

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Annonce