Annonce
Helsingør

Julemanden ville gerne futtograferes

En vaskeægte julemand ankom med det gamle futtog. Han lod sig gerne "futtografere" sammen med lokomotivføreren. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Veterantog: I denne første juleweekend og den kommende kan gæster, som har lyst til at besøge det store julemarked på Kronborg Slot, komme i den rette stemning ved at tage veterandamptoget fra København til Helsingør ad Kystbanesporet.

Der er masser af traditioner knyttet til den form for togkørsel, og for at leve op til Kystbanetraditionerne var veterantoget også lettere forsinket, da det lørdag ved middagstid dampede ind på Helsingør Station.

Det svenskbyggede damplokomotiv stod og prustede og svedte som en stor sort okse på sporet, mens passagererne myldrede ud af de gamle renoverede DSB-togvogne for at komme videre til julemarkedet på slottet.

Annonce

Alt udsolgt

Og sandelig om ikke også selve julemanden var med på turen. Han lod sig gerne "futtografere" i lokomotivet og hilse på alle de glade børn i toget undervejs.

For fuldstændighedens skyld skal vi oplyse, at de to afgange i næste weekend er udsolgt. Det er som altid Nordsjællands Veterantog, der står bag kørslen.

berg

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce