Annonce
Helsingør

Kæmpe-isen og flødebollerne, der har sat gang i debatten

Flødebollerne har, som flere andre produkter, skiftet navn. Foto: Lars Johannessen
I Tikøb sælger bageren "Negerbrød", mens debatten om, hvad slik og fødevarer må hedde, har givet andre shitstorm.

BAGGRUND:  Zulu'er, yankiebarer, jødekager, den gule japanstang, den brune afrikastang - og kæmpe iskimoer.

Slikproducenter verden over har efterhånden for at undgå racismestemplet skiftet navnene ud på rigtig mange søde sager. Flødebollen er måske den mest kendte, også internationalt. Den er med tiden gået fra at være negerbolle og negerkys til det mere neutrale fløde- og kokosbolle.

Helt aktuelt er der opstået en debat omkring isen kæmpe eskimo, som producenten Hansen Is forleden meddelte vil skifte navn.

Det er sket, fordi Hansen Is har fået mange henvendelser fra grønlændere, der sætter spørgsmålstegn ved navnet.

- Når vi har kigget i ordbogen, så er det et problematisk ord. Det har vi ikke vidst før, men tiderne ændrer sig, og vi har derfor valgt at skifte navnet ud, siger direktør i Hansen Is, Anders Eibye Hansen i en pressemeddelelse.

Annonce

Shitstormen

I fremtiden kommer den chokoladeovertrukne vaniljeis til at hedde O'Payo. Opkaldt efter de kakaobønner fra Nicaragua, som chokoladeovertrækket bliver fremstillet af.

Hansen is har efterfølgende fået tak fra flere grønlændere, mens der også er modtaget mails, der kritiserer firmaet for denne beslutning og kalder den "svag".

Andre isproducenter, blandt andre Premier Is og Frisko, har tidligere meddelt, at de ikke umiddelbart vil ændre navnet Kæmpe Eskimo. De siger dog, at de løbende følger udviklingen.

Og for Frederiksberg Chokolade betød det en shitstorm på de sociale medier, da de inviterede på gratis eskimo-is.

Først blev forretningen lagt for had , dernæst kom anden bølge med sympatitilkendegivelser og en masse kunder i forretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Debat

Debat: Opsigelserne står i kø

Annonce