Annonce
Sport

Se videoanalyse: Kæmpe nedtur i Horsens: FC Helsingør smed vital sejr mod topholdet til sidst

Med et mål få minutter før tid snuppede AC Horsens to point fra FC Helsingør, og Morten Eskesens tropper missede dermed førstepladsen i en hæsblæsende underholdende kamp.

FODBOLD, 1. DIVISION: FC Helsingør var på vej mod en forrygende sejr i Horsens, men med to mål de sidste 20 minutter, fik 1. divisions førerhold vendt slaget, så det endte uafgjort, og FC Helsingør røg derfor ud af top 2 igen. En tung skæbne, som FC Helsingørs dobbelte målscorer Oliver Drost satte ord på.

- Det er bittert og stå her uden sejren, for vi havde dem et godt sted. Jeg synes, de får noget dommerhjælp, og så er de jo skarpe og gode til at få lortemål. For mig personligt, var det dejligt at få tillid og score to mål et sted jeg har spillet i mere end to år, men det skulle have givet tre point. Nu må vi bare slå Lyngby på onsdag, sagde han.

AC Horsens lagde bedst ud med et tungt fysisk pres, som gæsterne havde mere end svært ved at løse, og det gav allerede i de første minutter flere optræk til store chancer, men de blev afværget i sidste øjeblik.

Annonce

FC Helsingør havde rokeret flere pladser. Kasper Enghardt var helt ude af truppen med en skade, mens Philip Rejnhold var på bænken, og i noget som lignede en 4-4-2 fik Oliver Drost en sjælden startplads i stedet for Kristoffer Munksgaard på toppen.

To hurtige mål

Det var svært for helsingoranerne at sætte spillet sammen, men ud af det blå kom der pludselig hjælp fra Horsens, da en tilbage-aflevering endte for fødderne af Tonni Adamsen, der spillede videre ud til en helt fri Oliver Drost, og han takkede køligt for startpladsen ved at sende bolden mellem benene på Mataj Delac i Horsens-målet.

Oliver Drost bringer FC Helsingør foran. Det var dog ikke nok til sejr, for AC Horsens udlignede få minutter før tid. Foto: Ole Nielsen.

Føringen holdt bare ikke længe, for mindre end en håndfuld minutter senere var der udsalg i forsvaret. Et indlæg i feltet, fik både Nikolaj Hansen og Nicklas Mouritsen til at gå i duel på den samme mand, og så endte bolden i bagrummet hos en helt fri Magnus Jensen, der ganske kvalificeret hamrede bolden i mål. En særdeles livlig kamp på topopgøret.

Annonce

Drost igen

En ærgerlig udligning for FC Helsingør, der kunne føle sig snydt af dommeren, der undlod at give Jonas Gemmer rødt kort på en ækel tackling på Elijah Just kort forinden. Men efterfølgende fik FCH bedre greb om eget spil, og 10 minutter før tid var der igen gevinst. Tonni Adamsen lagde igen bolden ud til Drost, der igen sparkede fra kanten af feltet. Delac burde nok have reddet den, men han nåede ikke ned, og så susede bolden i mål. 1-2 i en af de mest åbne slagudvekslinger mellem de to klubber nogensinde.

Denne gang virkede FC Helsingør mere komfortable i føringen, men ikke mere end at Anders K. Jacobsen i tillægstiden til første halvleg fik en stor chance i feltet, men afslutningen voldte ikke Sebastian Mielitz de store kvaler.

Annonce

Afgørende indhop

Callum McCowatt måtte udgå i pausen, og det gav plads til Oliver Kjærgaard, og han skulle kun bruge syv minutter på at sætte sit navn på kanten. Endnu et kontraangreb med Tonni Adamsen som dirigent, og med en sublim aflevering var Kjærgaard fri, og han satte sikkert 1-3-målet i kassen. Kontraspil af højt niveau.

Så var der kun en vej for Horsens og det var fremad. FC Helsingør virkede dog ganske rolige i forhold til at løse de bolde der kom - indtil 20 minutter før tid. Her var Nicklas Mouritsen i løbeduel med Casper Tengstedt. FCH'eren lod sig falde efter en kontakt, men dommeren mente ikke den var strafbar, og så var der en motorvej mod mål. Til sidst endte bolden hos Aron Sigurdarson, og efter en dribling bankede han reduceringen i mål.

Annonce

Sen udligning

FC Helsingør fortsatte med at spille deres chancer og komme af sted, men få minutter før tid gik det galt. En bold blev ikke clearet langt nok, og så blev der trykket på mål fra kanten af feltet, og da Casper tengstedt rettede bolden af susede den i mål. Total nedtur for FC Helsingør, der dermed igen var ude af oprykningspladserne.

Sådan sluttede kampen også, og FC Helsingør er dermed på tredjepladsen. Et point fra Lyngby og to efter AC Horsens. Dermed er der nyt topbrag på onsdag, hvor Lyngby kommer til Helsingør.

AC Horsens - FC Helsingør

3-3 (1-2)

0-1 Oliver Drost (18.)

1-1 Magnus Jensen (22.)

1-2 Oliver Drost (36.)

1-3 Oliver Kjærgaard (53.)

2-3 Aron Sigurdarson (72.)

3-3 Casper tengstedt (88.)

Tilskuere: 3.531

ACH (4-3-3): Matej Delac - Thomas Santos, James Gomez, Malte Kiilerich, Lubambo Musonda - Aron Sigurdarson, Jonas Gemmer (63. Casper Tengstedt), David Kruse - Moses Opondo, Magnus Jensen, Anders K. Jacobsen (78. Lirim Qamili)

FCH (4-4-2): Sebastian Mielitz - Jonas Knudsen, Nicolai Geertsen, Nikolaj Hansen, Nicklas Mouritsen - Elijah Just (78. Carl Lange), Frederik Juul Christensen, Daniel Norouzi, Callum McCowatt (46. Oliver Kjærgaard) - Tonni Adamsen (84. Philip Rejnhold), Oliver Drost (62. Kristoffer Munksgaard).

Advarsler: ACH: Jonas Gemmer (21.). Magnus Jensen (68.) FCH Nicolai Geertsen (21.), Nikolaj Hansen (72.), Daniel Norouzi (74.), Nicklas Mouritsen (92.)

Karakterskalaen

6: Fremragende

5: God

4: Over middel

3: Middel

2: Under middel

1: Dårlig

0: Elendig

3 Sebastian Mielitz

Havde ikke meget at gøre på de tre Horsens-mål.

3 Mikkel Knudsen

Var fint med i mange dele af kampen.

4 Nicolai Geertsen

Generelt god indsats centralt i forsvaret.

4 Nikolaj Hansen

Havde godt fat i meget. Fin præstation trods tre mål imod.

2 Nicklas Mouritsen

VAr involveret i to Horsens-mål.

3 Frederik Juul Christensen

Var længe om at finde ind i kampen, men det blev bedre som kampen skred frem.

4 Daniel Norouzi

Spillede en god og energisk kamp på midtbanen.

4 Elijah Just

Kæmpede godt og havde fine udfordringer på kanten. Fik 80 minutter.

6 Tonni Adamsen

Forrygende kamp af angriberen med tre assists og et hav af gode aktioner.

4 Callum McCowatt

Spillede kun første halvleg, hvorefter han måtte lade sig udskifte ed en skade. Gjorde en god figur.

5 Oliver Drost

Stærkt comeback i startopstillingen, som han prydede med to mål.

4 Oliver Kjærgaard

Godt mål og fin på bolden.

2 Kristoffer Munksgaard

Fik ikke meget ud af sit indhop.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce