Annonce
Espergærde

Kæmpestor interesse for at puste nyt liv i Egegaarden: Det er et fantastisk sted

Over 100 lokale borgere mødte op til søndagens infomøde. Foto: Tine Zedeler
Unge som ældre stod i kø for at drøfte Egegaardens fremtid.

ESPERGÆRDE: Over 100 lokale borgere, heraf en del foreninger, havde søndag eftermiddag fundet vej til infomødet om at skabe nyt liv i Egegaarden for alle. Der var så mange, at nogle måtte stå udenfor på gårdspladsen, mens børnene legede på de grønne arealer og spiste is indkøbt af arrangørerne.

En af dem der var mødt op var småbørnsfamilien Mads- og Jeanette Parnov Bysted. Parret har tre børn og flyttede for et år siden til Espergærde.

- Vi kender ikke så meget til området og Egegaardens historie. Det ville vi gerne høre mere om. Det kunne være dejligt, hvis man kunne bruge lokalerne og haven til forskellige arrangementer.  Vi nåede ikke at komme indenfor, så derfor gik vi lidt ombord i det grønne område i stedet, fortalte Mads Bysted.

Annonce
Mads Parnov Bysted, som her ses med sønnen Erik, flyttede sammen med sin kone til Espergærde for et år siden. Parret ser gode muligheder i at udnytte Egegaarden til fælles mødested. Foto: Tine Zedeler


Positivt fremmøde

Også Jeanette Parnov Bysted var begejstret, for det hun så.

- Det kunne være hyggeligt, hvis der var mulighed for at arrangere fællesspisninger og julehygge og måske leje et selskabslokale. Egegaarden ligger jo et fantastisk sted.

Det er så dejligt, at der dukkede så mange voksne, unge og børn op. Det er vi glade for. Det viser, at der er en interesse.

Lars le Dous, medinitiativtager, Genstart af Egegaarden.

Initiativet om at gøre Egegaarden til et samlingssted udspringer af lokale kræfter - herunder Freia Dam og Lars le Dous, som stod for dagens præsentation.

- Det er så dejligt, at der dukkede så mange voksne, unge og børn op. Det er vi glade for. Det viser, at der er en interesse. Nu venter vi spændt på, hvad kommunen finder frem til, lød det fra Lars le Dous.

Annonce

Høstmarked, fællesspisning og quiz

Der var fulde huse med over 100 fremmødte. Foto: Tine Zedeler

Der er flere ideer til, hvordan man i fremtiden, kan udnytte Egegaardens faciliteter - herunder musik og fællessang, udlejning af festlokaler, musikfestival, høstmarked, halloween, quizaftener, legedage for småbørnsgrupper, yoga og "kom med din hverdagsmad og spis den sammen med andre voksne mennesker".

En af repræsentanterne fra de tilstedeværende omkring otte foreninger fremhævede, at det også fortsat er vigtigt, at der i fremtiden  bliver plads til de frivillige foreninger, hvoraf flere tidligere har haft base gennem årtier på Egegaarden.

Annonce

Fremtid

Kultur- og turismeudvalgsformand Michael Mathiesen, som selv bor i Espergærde og er positivt stemt for at skabe nyt liv i Egegaarden, deltog i infomødet. Han kunne fortælle de forsamlede, at Egegaardens fremtid skal drøftes som et punkt den 12. oktober i udvalget.

- Vi skal mødes for at tale om, hvordan vi kommer videre med planerne for Egegaarden og prøve og lave en aftale, som ligner den, der var engang, så meget det kan lade sig gøre. Det er for eksempel kommet nogle nye regler, som forhindrer loppemarked udenfor.  Jeg kan godt afvise, som nogle har talt om, at der ikke skal etableres boliger. Bygningerne har en "save-værdi" på 2 og er så tæt på fredede, som man kan komme det, nævnte Michael Mathiesen.

Annonce

Foreningsbåret

Udvalgsformanden slog også fast, at der ifølge reglerne skal dannes en forening, som der tidligere har været på stedet, for at det er muligt igen at benytte Egegaarden som mødested for alle. Da den tidligere Egegaards forening nedlagde sig selv for et par år siden, stod der 300.000 kroner på kontoen, som efterfølgende er blevet delt ud til foreningslivet.

- Det var ærgerligt, at det her initiativ ikke kom for et par år siden. Så havde der været nogle penge til opstarten, nævnte udvalgsformanden efterfølgende.

Espergærde Byforening deltog også med repræsentanter. Herfra lød opfordringen: Mød op til borgermødet den 5. oktober. (Klokken 19 på Espergærde Gymnasium, red).

Det åbne møde på Egegaarden var arrangeret af Espergærde Byforenings aktivitetsudvalg og gruppen "Genstart af Egegaarden".
Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Slagter Baagø fylder 100 år: - Jeg skal sgu nok dø med støvlerne på og kniven i hånden

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Dollar-milliardær har kastet sine penge og kærlighed på gammelt Helsingør-skib: Funchal får en ny chance

Navne For abonnenter

Asger var altid hjælpsom og fuld af gode ideer

Helsingør

Der var mord, grin og masser af musik i "Strien"

Nordsjælland

Kom gratis til debat om Helsingørs store kulturforbrug

Helsingør

Pegede på ansat: Dreng viftede med pistollignende genstand på burgerbar

Erhverv For abonnenter

Thomas smed karrieren i skraldespanden og kastede sig ud som eventyrer: Siden har han ikke set sig tilbage

Helsingør For abonnenter

Politikere vil ikke have fartdæmpende sommer-løsning på Strandvejen: - En løsning skal være permanent

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Mens corona-smitten stiger: Mange flere af os skal behandles for senfølger

Sport For abonnenter

Fra favorit til konstant underdog: - Nu bliver vi straffet benhårdt hver gang

Helsingør

'Utrygt og alt for smalt' ved Strandvejen: - Vi kan ikke bare bygge vejen om

Annonce