Annonce
Nordsjælland

Kære læser: Nu kan du lytte til dine nyheder

Redaktør Peter Hagmund-Hansen. Foto: Lars Johannessen
Annonce

For nylig tog vi en talerobot i brug på helsingordagblad.dk. Det betyder, at man fremover ikke behøver læse artiklerne på vores hjemmeside, men at man i stedet kan høre artiklerne blive læst op. Det kan f.eks. være praktisk, hvis man gerne vil lytte til lokale nyheder, samtidig med at man spiser, laver mad, kører bil, lægger tøj sammen eller er i færd med noget helt femte.

Talerobotten er, som navnet viser, en robot. Det betyder, at oplæsningen af de enkelte artikler ikke foretages af et levende menneske, men af en maskine, der på forhånd har fået indlæst en masse ord i sin hukommelse og derefter kan sammensætte ordene til en meningsfuld helhed.

Det er selvfølgelig et rigtigt, levende menneske, en kvinde, der har indlæst alle ordene, men kombinationen af alle ordene i artiklerne sker ved hjælp af robotten. Derfor kan oplæsningen godt virke lidt maskinel, men den er – kan jeg sige med sindsro efter at have lyttet en hel del til den – absolut værd at lytte til.


Det er selvfølgelig et rigtigt, levende menneske, en kvinde, der har indlæst alle ordene.


Vores nye talerobot skal trænes, for den kan endnu ikke alle ord eller betoninger eller stednavne. Det betyder, at den indimellem udtaler et ord eller et navn på en lidt besynderlig måde. Støder du på sådanne eksempler, mens du lytter til vores artikler, hører jeg meget gerne fra dig, så vi kan få lært robotten at udtale ordene på den rigtige måde. Bare skriv en mail til mig - min mailadresse står herover.

Talerobotten er blot ét af flere eksempler på, at Helsingør Dagblad beflitter sig med andet og mere end at lave journalistiske tekster og fotografier til helsingordagblad.dk, til vores printavis og til Lokalavisen Nordsjælland.

Både på hjemmesiden og i vores nyhedsapp, Nyhedskiosken, har man således adgang til podcasts fra vores podcastredaktion, ligesom man har adgang til en lang række programmer fra Radio4, den nye danske landsdækkende taleradio. Som abonnent har man adgang til det hele. Hvis man har brug for hjælp til at komme i gang på hjemmesiden, kan man henvende sig til vores kundeservice. Telefonnummeret står her ved siden af.

Jeg håber, at du vil prøve at lytte til en eller flere af vores artikler ved hjælp af den nye talerobot. Jeg har i hvert fald indtil nu haft stor fornøjelse af den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce