Annonce
Helsingør

Kærlig karma i Albi's kaffebar: Vi har verdens bedste gæster

Camilla og Michael, eller Mick, som han hedder i daglig tale, har mange stamgæster fra nær og fjern. Foto: Tine Zedeler
Camilla og Michael Mengers har mere travlt, end de selv havde forestillet sig, da de for otte år siden købte den gule villa på Nordre Strandvej i Hornbæk, som er indrettet med kaffebar og café i stueetagen. - Vi har travlt hele året, men om sommeren er det fuldstændig "crazy", fortæller Camilla Mengers.

HORNBÆK: Til trods for arbejdsdage på op til 14 timer, har ægteparret Camilla og Michael Mengers ikke fortrudt, at de for syv år siden rykkede ind i den hyggelige gamle villa, hvor de har indrettet café og kaffebar i stueetagen og privatbolig i overetagen. Caféen er indrettet med genbrugsmøbler, og med få undtagelser er alt til salg.

- Vi havde drømt i mange år om at åbne egen kaffebar med salg af second hand. Vi var på udkig i et par år, da muligheden for at overtage huset bød sig. Vi sprang ud i det - uden at vide, hvad vi gik ind til på forhånd. Det har vi ikke fortrudt. Vi får så meget tilbage, fortæller Camilla Mengers.


Annonce

Hvis Camilla og Michaels energi kunne puttes på spraydåse, ville det gøre opfinderen til mangemillionær

Susanne Damm, stamgæst, Albi's Kaffebar


100 boller, muffins og blåbærkage

Hver morgen står hun op mellem klokken 04 og 05 for at bage boller - denne morgen 10 plader svarende til 100 boller, og hjemmebagte kager - i dag fem blåbærkager og 12 muffins. Alt bliver bagt i en helt almindelig ovn, der findes i de fleste hjemmekøkkener. Med tiden er den ene ovn, dog blevet opgraderet til to, og der er også - trods Camillas Mengers betænkelighed til at starte med - kommet en røremaskine til.

- Det var en veninde, der sagde til mig, at jeg ikke kunne fortsætte med at håndælte dejen, hvis jeg ville passe på mig selv. Jeg troede, det ville gå ud over min fornemmelse for dejen, hvis det blev gjort i en maskine. Jeg tog heldigvis fejl, fortæller hun.

Menukortet byder på hjemmebag, sandwiches og salater. Især den græske salat, som bliver serveret her, er meget populær, fortæller Camilla. Foto: Tine Zedeler
Annonce

Nærvær og hjemlige omgivelser

Og sådan er der flere erfaringer, som Camilla og Michael Mengers har gjort sig gennem årene. Begge er oprindeligt pædagoguddannede, og havde ikke nogen forudgående erfaring med restaurationsbranchen.  Alligevel er det lykkes dem at skabe et bæredygtigt og tillokkende koncept, der får gæsterne til at vende tilbage i stor stil. De hjemlige, nærmest familiære omgivelser, er en af forklaringerne på stedets popularitet, hvis man spørger en af gæsterne.

-  Jeg er single, og føler mig aldrig alene, når jeg er her. Jeg bliver altid mødt med varme. Hvis Camilla og Michaels energi kunne puttes på spraydåse, ville det gøre opfinderen til mangemillionær, lyder det fra Susanne Damm, som bor nord for København, og har Hornbæk som sit andet hjem med Albis Kaffebar som stamsted.

- Vi gør meget ud af at være nærværende og lære vores gæster at kende. Folk savner det. Alt er blevet så digitalt, siger Camilla Mengers.

- Vores oplevelse er, at folk kommer for få kvalitet og vi er stolte af at levere god kaffe og hjemmebag. Vi får vores kaffe fra det økologiske og bæredygtige kafferisteri Just Coffe, som leverer fantastisk kaffe, fortæller Michael Mengers.

Om familien Mengers

Albis Kaffebar er opkaldt efter Michael og Camillas ældste barn, datteren Alberte.

Parret har også sønnen Mingus.

Huset er fra 1917 med ny tilbygning.

Det rummer 90 kvadratmeter beboelse i overetagen og 68 kvadratmeter cafeareal i stueetagen, foruden udearealer.

Albi's kaffebar serverer morgenmad og frokost, herunder kaffe, hjemmebagte kager og boller, forskellige slags frugt- og nøddekugler og salater.

 Om sommeren er der åben fra tirsdag til søndag fra klokken 9-16. Mandag er fast lukkedag.

Gæsterne kan også loppefund i form af møbler og ting af nyere og ældre dato.

Michael og Camilla har tidligere arbejdet med børn som uddannede pædagoger.

Parret bor i Hornbæk på 16 år.

Camilla kommer oprindelig fra Karlslunde, mens Michael er født og opvokset i Helsingør.

Annonce

Søde og forstående

Albi's Kaffebar har en bred kundeskare - fra unge og gamle til kvinder i stiletter, børnefamilier og gæster i badesandaler.

- Vi har bare verdens bedste gæster. Nogle gange føles det næsten, som om vi er en stor familie, måske fordi vi selv er meget åbne om os selv og det familieliv, som vi også prioriterer ved siden af at drive Albis, siger Michael Mengers.

- Vi får så meget ros, og folk er så søde og forstående - også når vi er nødt til at holde lukkket, fordi vores datter Alberte fylder 18 år, eller skal hentes på efterskole, eller vores søn Mingus skal deltage i noget, hvor vi skal være med,  fortæller Camilla Mengers.

Her i sommerperioden, hvor Hornbæk vrimler med sommergæster, har parret susende travlt og får hjælp i serveringen på skift af seks ungarbejdere, som også tæller datteren Alberte på 18 år og en af hendes veninder.

- Vi har meget at se til hele året, men lige nu er det helt "crazy", fortæller Camilla Mengers.

Annonce

Kæmpe opbakning

Selv om det seneste halvandet år har været præget af corona, er det lykkedes parret at holde skindet på næsen, blandt andet takket være en stor lokal opbakning.

-Vi har oplevet en kæmpe opbakning, og holdt kun lukket et par uger i forbindelse med første nedlukning.  En af de ting vi fandt på under corona var at lave glutenfri og vegansk snack i form af blandt andet dadel-, rom- og peanutkugler som folk kunne tage med på gåtur sammen med to-go kaffen. Det viste sig at være utroligt populært. Folk havde et kæmpestort behov for at bevæge sig udenfor i naturen, fortæller Camilla Mengers.

Annonce

Plads til familielivet

Her om sommeren lukker caféen klokken 16. Det levner trods højsæson med lange arbejdsdage plads til familielivet. Som et nyt tiltag har parret fra i år besluttet at holde fast mandagslukket.

- Vi forsøger at balancere arbejdet med familielivet. På et tidspunkt havde vi fællesspisningsaften en gang fast om ugen. Det var meget populært hos gæsterne. Men vi besluttede at droppe det, da Mingus gav udtryk for, at han hadede lige netop den dag på ugen. Selv om vi arbejder meget, har vi omvendt det privilegium, at vi altid er hjemme, når børnene kommer hjem, og kan holde lange ferier sammen. Vi har tidligere, før corona, været afsted på ferie sammen halvanden måned udenfor højsæsonen, fortæller Camilla Mengers.

Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Navne For abonnenter

Mindeord: Farvel til en helt særlig jazzmusiker

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce