Annonce
Helsingør

Kø-helvedet fortsætter: John stod klar 05:43 og var først færdig 07:22

Der var laaaaaaaaaaang kø ved testcentret i færgeterminalen onsdag.

HELSINGØR: Man skal både stå tidligt op og være meget tålmodig for at blive corona-næsetestet i Helsingør. Onsdag morgen, dag to efter den delvise genåbning, var den gal igen ved færgeterminalen ved Helsingør Station, hvor både kø og ventetid til kviktesten var uendeligt lang og forvirringen stor.

En af dem, der var klar, da Copenhagen Medical-testcentret slog dørene op 05.45 onsdag morgen, var 36-årige John Patrick Ewé. Allerede på det tidspunkt stod over 50 mennesker i den kø, der bare blev længere og længere ved ForSea-terminalen og stationen.

- Jeg gik ind i færgeterminalen klokken 05.43 og gik ud igen 7:22. Med de nuværende planer om mere genåbning senere på måneden er der tydeligvis overhovedet ikke kapacitet til at understøtte teststrategien. I hvert fald ikke i Helsingør. Og den rigtige test er jo praktisk talt umulig at få i Helsingør. De anbefaler to tests om ugen. Det kan man jo ikke, men nu er der jo testkrav til forskellige ting, forklarer John Patrick Ewé.

Annonce

2021 bliver køens år

Det er virksomheden Copenhagen Medical, som i samarbejde med Region Hovedstaden driver de to lokale lyntest-centre i Helsingør – det i færgeterminalen og et i Laden på Vapnagård. Meldingen fra virksomheden til Helsingør Dagblad har været, at antallet af medarbejdere er blevet opjusteret i forbindelse med genåbningen og indførelsen af test-krav, hvis man for eksempel vil til frisøren.

”Vi er godt klar over, at det er et kæmpe irritationsmoment med den lange ventetid. Når der ikke er tidsbestilling, kan vi ikke undgå, at der kommer propper, men vi har sat rigtig mange ekstra mennesker på arbejde”, har Trine Baadsgaard, presseansvarlig hos Copenhagen Medical, sagde til Helsingør Dagblad.


De anbefaler to tests om ugen. Det kan man jo ikke

John Patrick Ewé


Alligevel var der halvanden times kø og måske mere onsdag morgen og formiddag i færgeterminalen. Og en del forvirring. Projektkonsulent John Patrick Ewé påpeger i den forbindelse, at de ansatte i pode-centret er professionelle og dygtige, men at han til gengæld ikke er tilfreds med afmærkningen i færgeterminalen frem til kviktesten.

Efter lang tid nåede de tålmodige op på færgeterminalens førstesal og lidt tættere på poderne. Foto: Lars Johannessen

- Der var en del forvirring om, hvor køen startede og sluttede, forklarer han og forudser, at 2021 bliver køens år.

Onsdag morgen stod test-klare helsingoranere eksempelvis ikke bare i kø inde i selve færgeterminalen, hvor køen slangede sig igennem lokalet og op ad trapperne, før man var kommet frem til næsepoderne, men også ude på Helsingør Station og perron-området. På perronen ventede folk også i en langt kortere kø til den såkaldte pcr-test, halstesten, der kræver tidsbestilling og også foretages i lokaler på stationen.

Annonce

Presser på

Helsingør-borgmester Benedikte Kiær fra De Konservative finder situationen med de lange kviktestkøer stærkt utilfredsstillende. Hun afviser dog, at Helsingør Kommune igen kan lyn-etablere et midlertidigt, men effektivt testcenter, som tilfældet var i Helsingør Hallen tidligere under corona-pandemien.

-Det er Region Hovedstaden, som har ansvaret for at teste ud fra den kapacitet, som regionen har til det. Vi har i kommunen hverken medarbejderne, ressourcerne, økonomien eller den nødvendige testadgang til det. Men vi presser på over for regionen på at få etableret flere testmuligheder i Helsingør, frem for alt til pcr-testen, siger Kiær.

Annonce

Flere tests

Borgmesteren forventer, at Region Hovedstaden og Helsingør Kommune inden for ret kort tid vil kunne præsentere nye steder inden for kommunegrænsen, hvor det bliver muligt at få lavet en halstest.

- Vi skal mere ud i kommunen, så det ikke kun er i Helsingør, at man kan få en tid til pcr-testen, forklarer den konservative politiker.

I øjeblikket er der lang ventetid på at få foretaget en halstest i Helsingør. Mange er nødt til at bestille tid til en pcr-test i for eksempel Hillerød.

Fakta: Her kan du blive testet i Helsingør

Lyntest i Helsingør:

Færgeterminalen i Helsingør (ved landgangsbroen på 1. sal):

Tilbud om gratis kviktest til alle borgere over 12 år.

Testen foregår ved næsepodning. Der er svar efter 15 minutter.

Åbningstid alle dage fra kl. 05.45-22.00. Uden tidsbestilling.

Laden på Vapnagaard, Hovmarken 8, Helsingør:

Tilbud om gratis kviktest til alle borgere over 12 år.

Testen foregår ved næsepodning, og der er svar efter 15 minutter.

Åbningstid: Alle dage kl. 08.00-20.00. Uden tidsbestilling.

Fast halsteststed i Helsingør:

Færgeterminalen på Helsingør-Helsingborg-linjen, Færgevej 9 i Helsingør (ved perron 13):

Tilbud til alle borgere fra TestCenter Danmark om Corona-test ved halspodning (PCR-test).

Åbningstider:

  • Mandag: Kl. 08.00-13.30.
  • Tirsdag: Kl. 15.30-21.00.
  • Onsdag: Kl. 08.00-13.30.
  • Torsdag: Kl. 15.30-21.00.
  • Fredag: Kl. 08.00-13.30.
  • Lørdag: Kl. 15.30-21.00.
  • Søndag: Kl. 08.00-13.30.


NB: Med tidsbestilling. Husk at bestille tid på coronaprover.dk, inden du møder op på teststedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Debat

Kronik: Vaccine og samfundssind

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce