Annonce
Helsingør

Kagefryd udsat for groft hærværk: - Det får mig ikke til at støtte veteranerne mindre – tværtimod

En tydeligt berørt Jette Stub foran butikken Kagefryd kort efter, at hærværket blev opdaget. Foto: Lars Johannessen
Omkring klokken 18 lørdag aften blev Kagefryd i Helsingør udsat for groft hærværk.
Annonce

HELSINGØR: - Man føler sig truet på sin venlighed. Jeg forstår ikke, at nogen kan have noget imod, at jeg støtter veteraner. Og hvis man ikke kan lide det, så står det jo en frit for ikke at støtte min butik. Men det her, det forstår jeg ikke, siger en berørt Jette Stub, som er ejer af butikken Kagefryd i Helsingør, til Helsingør Dagblad søndag.

Lørdag aften mellem klokken 18 og 18.30 blev butikken udsat for groft hærværk. En eller flere ukendte gerningsmænd ødelagde Kagefryds facade ved at male kors og skrive ”krigssvin” med rød maling.


Det er hårdt at blive udsat for den slags hærværk, for jeg synes, jeg gør en god ting

Jette Stub, ejer af Kagefryd


Det er anden gang indenfor kort tid, at Jette Stub har været udsat for hærværk på Kagefryd. Også lige før jul blev butikken overmalet, og hun mistænker, at det er de samme, der står bag. Malingen ligner nemlig den samme og smædeordene, der blev brugt, går igen. Alligevel er den nyeste episode lidt anderledes, for her har hærværksmanden nævnt Jette Stub med navns nævnelse.

Annonce

Støtter veteraner

Jette Stub har en søn, som er veteran og arbejder i militæret. Og for at støtte netop veteraner har hun solgt fastelavnsboller, hvor overskuddet går til veteraner.

Jette Stub med sin søn, som er veteran og arbejder i militæret. Foto: Lars Johannessen

- Det er hårdt at blive udsat for den slags hærværk, for jeg synes, jeg gør en god ting, siger Jette Stub.

Flere af nabobutikkerne har overvågningskameraer. Derfor vil Jette Stub kontakte butiksejerne og få optagelserne udleveret, da de forhåbentlig kan hjælpe politiet med deres efterforskning. Og så overvejer Jette Stub selv at investere i kameraer.

Hun har meldt episoderne til politiet, men ifølge Jette Stub er meldingen, at de ikke tager ud til hærværkssager – de møder kun op, hvis der er sket noget personligt med hende.

- Der er også et par gamle veteraner, som har henvendt sig og tilbudt, at de kunne stå vagt en gang i mellem, fortæller hun.

Annonce

Tag dialogen

For butiksejeren er det særligt den manglende dialog, der undrer hende.

- Vi lever i et land med ytringsfrihed! Jeg vil meget gerne tage dialogen, kom ind og tal med mig i stedet for det her, siger Jette Stub og fortsætter:

- Man kan jo bare lade være med at støtte butikken, hvis man ikke er enig. Hærværket får mig i hvert fald ikke til at støtte veteranerne mindre – tværtimod.

Søndag formiddag er det lykkes Jette Stub at vaske det meste af malingen væk, men på grund af den hårde frost er det svært at få bugt med malingen på træpanelerne.

Sådan så Kagefryd ud lørdag aften. Jette Stub har fået vasket det værste væk. Foto: Lars Johannessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Anmeldelse af 'Sommerdahl': Hyggeligt med nye mord i guddommeligt smukke omgivelser

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce