Annonce
Kultur

Kampen mod ensomhed: Gadeteaterfestival tager på plejehjem

Passage Festival afprøvede konceptet med målrettede små forestilinger på Ørebakken i Helsingør i maj med Dansk Rakkerpaks forestilling "De Skøre strømere". Nu rykker strømerne og andre ind på plejehjemmene. Foto: Lars Johannessen
Passage Festival besøger plejehjem i Helsingør Kommune.
Annonce

FESTIVAL: Der venter beboerne på Birkebo Plejehjem, Grønnehave Plejehjem, Hellebo Park, plejehjemmet Strandhøj, beboerne ved Gefionsbakken og på Montebello Plejehjem nogle store overraskelser i uge 31.

For eksempel et uventet besøg af en ridende politipatrulje, der ikke er helt som man kender ordensmagten, et musikalsk og akrobatisk cirkusband eller måske en charmerende og meget musikalsk marionetdukke.


Der er endnu usikkerhed forbundet med at besøge sine kære på plejehjemmene, så for beboerne kan det være en ensom tid

Passage Festval


Det hele handler om gadeteater. Normalt er det i denne tid, at man i Helsingør, Helsingborg og i hele oplandet kan opleve alskens former for gadeteater som en del af Passage Festival.

I år har corona ændret spillereglerne og gadeteateret kan ikke længere foregå som store åbne arrangementer.

Annonce

Opsøgende festival

Det benspænd har Helsingør Teater, der arrangerer Passage Festival, valgt at tackle med en mere opsøgende festival i år.

Passage Festival 2020 handler om at lave mindre forestillinger eller happeninger med en begrænset publikum.

- Der er endnu usikkerhed forbundet med at besøge sine kære på plejehjemmene, så for beboerne kan det være en ensom tid. Det forsøger Passage Festival at afhjælpe, når vi i samarbejde med plejehjemmene bringer gadeteater ud – med levering til kantsten. Det kommer blandt andet kommunens plejehjem til gode, oplyser Helsingør Teater i en pressemeddelse.

I påsken optrådte Dansk Rakkerpak som fjerkræ over for plejehjemsbeboerne. I næste uge tager de politiuniformer på. Foto: Jens Frimann Hansen

Det er Dansk Rakkerpak, Teatret GLiMT og dukkefører Alex Mihajlovski, der på sin måde giver beboerne en speciel oplevelse.

Dansk Rakkerpark kommer med "De Skøre Strømere" både til fods og til hest. Teatret GLiMT kommer med CamilaOquestra og Alex Mihajlovskij har hele 40 strenge at trække i, når han styrer musikeren Mr. Barti.

Alle forestillinger præsenteres under de helt rigtige forholdsregler og med tryg afstand. Forestillingerne er lukket for offentligheden.

Gadeteater på plejehjemmene i uge 31

Mandag besøger Alex Barti to gange på Birkebo Plejehjem.

Onsdag optræder cirkusorkestret CamilaOrquestra både på Grønnehave Plejehjem og i Hellebo Park.

Torsdag optræder cirkusorkestret CamilaOrquestra både på Plejehjemmet Strandhøj og ved beboerområdet ved Gefionsbakken.

Fredag kommer De Skøre Strømere på besøg hos Montebello Plejehjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce