Annonce
LEDER

Kedelige Kronborg: Lad os håbe, at Holger vågner

Redaktør Peter Hagmund-Hansen. Foto: Lars Johannessen
Annonce

Det er godt, at Kronborgs ledelse har visioner for udviklingen af museet, så det kan blive bragt ind i en ny tid, sådan som slotschef Michael Rasmus Nielsen beskrev det i runde vendinger i dagbladet tidligere på ugen.

Nu mangler vi så bare, at slotschefen og resten af slottets ledelse udviser handlekraft, fremlægger planerne og finder de ressourcer, der skal til for at indfri visionerne. For noget skal der ske.

Baggrunden for Michael Rasmus Nielsens meldinger var den hårde kritik, som Berlingskes kulturredaktør, Anne Sophia Hermansen, i sidste uge rettede mod slottet. En kritik, der i sin essens handlede om manglende formidling, et nedslidt slot og en museumsbutik fyldt med smagløst skrammel.

Det er på sin vis inderligt ligegyldigt, hvad en redaktør fra en københavneravis oplever på Kronborg ved et tilfældigt besøg i en sommermåned. Det er imidlertid ikke ligegyldigt, hvilke tanker slottets ledelse gør sig om fremtiden for museet. Og derfor er debatten om Kronborgs udvikling yderst velkommen.


Det er vigtigt, at Kronborg står skarpt og klart, ikke mindst formidlingsmæssigt, så man kan fortsætte med at tiltrække turister.


Sagen er, at Kronborg er et centralt omdrejningspunkt for Helsingør. Det gamle borganlæg har alle dage været en livsnerve for Helsingør - den har ligefrem defineret byen - og nu om stunder er Kronborg en afgørende motor for turiststrømmen til Helsingør.

Derfor er det vigtigt, at Kronborg står skarpt og klart, ikke mindst formidlingsmæssigt, så man kan fortsætte med at tiltrække turister, både udenlandske og indenlandske, i hundredtusindtal.

Derfor er det velgørende, at Michael Rasmus Nielsen er klar med en ny visions- og strategiplan senere på året. Forventningerne til den plan bør være store, for slotschefen taler selv om, at Kronborg har et kæmpemæssigt uforløst potentiale, og forestiller sig, at fremtidens slot kan tiltrække en halv million årlige gæster.

Hvad dette potentiale består i, og hvordan slotschefen vil nå op på et besøgstal på en halv million gæster, henstår lige nu i det uvisse. Men vi bliver forhåbentlig klogere, når planen bliver fremlagt.

Og ellers må vi håbe, at Holger Danske vågner. For noget skal ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Souschef fritstillet efter blodigt opgør: Kommunen venter på politiets efterforskning

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce