Annonce
Helsingør

Kiær indstillet til fornem pris: Borgmesteren får ros for sin aktive dialog

"Jeg blev helt vildt glad over det. Det er en kæmpe anerkendelse, når man arbejder som professionel politiker og gerne vil i dialog med borgere, medarbejdere og alle andre", siger Benedikte Kiær. Foto: Lars Johannessen.
Fem danske politikere er nomineret til særlig Dialogpris.

HELSINGØR: Borgmester Benedikte Kiær er en af fem danske politikere, som er indstillet til en fornem pris - nemlig Dialogprisen 2022. Den bliver uddelt på Folkemødet på Bornholm midt i juni, og Kiær er nomineret på grund af netop hendes aktive dialog med borgere og andre.

"Hvert år uddeles Dialogprisen til en politiker, der i særlig grad har lyttet, været i dialog og ladet sig påvirke af debatten i det forgangne år... Dialogprisen gives som hæder til en politiker, der forstår samtalens kunst - en, der ikke bare taler, men taler med os", er baggrunden for prisen, som er skabt af Foreningen Folkemødet, Lead Agency, Dansk Folkeoplysnings Samråd og Dansk Ungdomsfællesråd.

Helt vildt glad

En jury har fundet fem nominerede i år. Og Helsingørs konservative borgmester er altså en af dem.

- Jeg blev helt vildt glad over det. Det er en kæmpe anerkendelse, når man arbejder som professionel politiker og gerne vil i dialog med borgere, medarbejdere og alle andre. Det er ekstremt vigtigt, at dialog også handler om at lytte. Jeg henter så meget inspiration i dialogen. Og jeg forsøger at indgå i dialog med fokus på, hvordan jeg kan blive bedre, og hvordan vi kan blive bedre som kommune. Og på, hvordan vi kan få dem med i debatten, der ellers ikke deltager så meget. Alting må ikke domineres af dem, der altid råber højst, siger Benedikte Kiær.

Annonce

Aktiv og åben

I juryens indstilling står der, at:

"Benedikte Kiær er nomineret, fordi hun har udmærket sig med en meget aktiv dialog med borgere, foreninger og virksomheder først og fremmest i Helsingør kommune, men også landspolitisk. Hun lægger vægt på at komme ud og tale med medarbejdere, borgere og brugere uden tilstedeværelse af medier.

Hun besøger de kommunale institutioner for at tale om dagligdagen med medarbejderne, har fulgt med medarbejder i hjemmeplejen for at opleve hverdagen hos borgerne og tager på virksomhedsbesøg for at dykke ned i, hvor kommunen kan blive bedre.

På de sociale medier er Benedikte Kiær ikke kun aktiv på egne platforme, men også i debatten i de større lokale facebookgrupper.

Benedikte Kiær har også været aktiv – og åben - i den offentlige debat som privatperson med emner som eks. at være ordblind og at være ufrivilligt barnløs og gennemgå fertilitetsbehandling".

Annonce

Ikke planlagt

- Det var ikke planlagt, at jeg fortalte om min udfordring som ordblind. Det kom frem, da jeg blev minister, og det var ikke noget, jeg ville gemme. Mit budskab var, at du skal ikke lade noget spænde ben for dig, selv andre måske siger, at ting ikke kan lade sig gøre. Det var også helt tilfældigt, at det kom ud, at vi havde udfordringer med at blive flere i familien. Og efter jeg havde fortalt om det, blev min mailboks lagt ned. Der var så mange i samme situation, som ingen talte om. Det skal være løgn, tænkte jeg, siger Benedikte Kiær.

Hun har udmærket sig med en meget aktiv dialog med borgere, foreninger og virksomheder først og fremmest i Helsingør kommune, men også landspolitisk

I jury-nomineringen om Benedikte Kiær

De øvrige nominerede er Marie Stærk, borgmester i Køge, Marie Bjerre, folketingsmedlem fra Venstre, Christopher Røhl Andersen, radikalt medlem af Borgerrepræsentationen i København samt Kira Marie Peter-Hansen, medlem af Europa-Parlamentet for SF.

Man kan stemme på Kiær og de andre kandidater

Vinderen af Dialogprisen 2021 kåres under Folkemødets officielle afslutning lørdag klokken 19.15 den 19. juni på Hovedscenen på Bornholm.

På hjemmesiden dialogprisen.dk kan man stemme på Benedikte Kiær eller en af de fire andre kandidater.

Annonce
Helsingør For abonnenter

For 29.5 mio. kroner får du årets dyreste sommerhus: - Det er helt perfekt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Britta afgør, hvor meget hjælp du kan få: - Vi finder altid en løsning

Helsingør For abonnenter

Blå blok bestemmer: Her skal nyt plejehjem ligge

Espergærde

Hey, Henning - din bil er kørt til huggeren

Helsingør

Peter leder plejehjem med top trivsel: - Vi er et lille sted, og det skaber en tæthed og samhørighed

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Helsingør

Usundhed i Helsingør: For meget alkohol, nikotin, junkfood og for lidt motion: - Unge piger mistrives

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Espergærde

Central vej lukkes og busruter lægges om: Sådan ændres trafikken i Espergærde i de næste uger

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Helsingør

SOSU-krisen  kradser i Helsingør: Kære politikere, har I sovet i timen?

Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Helsingør

Helt slut med testcenter i Helsingør: Så få lod sig teste på den sidste åbningsdag

Annonce