Annonce
Helsingør

Kiær jubler over udflytning: Helsingør får ny uddannelse

Det bliver en læreruddannelse, som bliver etableret i Helsingør under UCC - University College Capital. Helsingør Erhvervsskole, som dette foto er fra, kan måske tænkes at rykke med ind på en campus med læreruddannelsen.

UDDANNELSE: Sent tirsdag kom beskeden, som fik Helsingør-borgmester Benedikte Kiær til at juble. En læreruddannelse bliver etableret i Helsingør inden længe - som anden del af regeringens såkaldte Bedre Balance-plan, som flytter statslige arbejdspladser og pladser på uddannelsesinstitutioner væk fra hovedstaden.

- Det er en fantastisk god nyhed, som vi har fået. Jeg glæder mig over, at regeringen har besluttet at sende en uddannelses-station til Helsingør. Det passer som fod i hose med de visioner, vi har, og de tanker, vi gør os, om at få flere uddannelser til Helsingør og få opbygget en campus, siger den konservative Kiær.

Når borgmesteren bruger udtrykket en uddannelses-station, er det ikke tilfældigt.

En uddannelses-station er en mindre lokalafdeling af en eksisterende uddannelse, og regeringen opretter 10 nye uddannelses-stationer rundt omkring i Danmark . Det sker som et led i regeringens Bedre Balance II-flytterunde.

Innovationsminister Sophie Løhde fra Venstre ser frem til, at Helsingør får en uddannelses-station. Det kan skabe større interesse for læreruddannelsen, håber hun.

- Vi er i regeringen optaget af at skabe et Danmark i bedre balance, og det gælder også på uddannelsesområdet. Derfor giver vi nu et ekstraordinært rygstød til de videregående uddannelser uden for de store byer og etablerer nu 10 nye uddannelsesstationer rundt om i Danmark som en del af vores flytteplan, siger hun og fortsætter:

- En af de nye uddannelsesstationer placeres i Helsingør, hvor studerende fremover vil få mulighed for at tage dele af deres læreruddannelse. Det vil forhåbentlig både betyde, at flere får mod på at tage en uddannelse som skolelærer og bidrage til lokal udvikling og vækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: HH pro et contra

Debat For abonnenter

Lad os lige tænke os om, inden vi drømmer os væk på bølgen blå

Annonce