Annonce
Helsingør

Kiær om sommerpakke: - Vi får udbredt kendskabet til vores ekstremt dejlige område

Der er lagt op til et styrket samarbejde med Wonderful Copenhagen i den nye sommerpakke, siger borgmester Benedikte Kiær.
Den nye sommerpakke, som er blevet vedtaget på Christiansborg, er med til at styrke det vigtige samarbejde mellem Helsingør og Wonderful Copenhagen, siger borgmester Benedikte Kiær.
Annonce

HELSINGØR: Det bliver en anderledes sommer i Helsingør - både for forretninger, museer, hoteller og andre, der normalt lever af turister og sæson-gæster.

For at sætte skub i den danske økonomi henover sommeren har regeringen sammen med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet lanceret en såkaldt sommerpakke.

Alt i alt indeholder pakken initiativer for 700 millioner kroner.

Der er flere elementer i pakken - heriblandt billigere offentlig transport rundt i landet, rabat på kultur- og foreningsliv og gratis sommeraktiviteter til ældre.

Men for Helsingør har det især betydning, at sommerpakken indeholder en styrket genstart af turismen i Region Hovedstaden ved, at der afsættes 15 millioner kroner til Wonderful Copenhagen samt 15 millioner til Dansk Kyst og Naturturisme, siger borgmester Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad.

- Jeg er rigtig glad for det samarbejde, vi har med Wonderful Copenhagen, som er et af de stærkeste danske brands. Og nu får vi udbredt kendskabet til vores ekstremt dejlige område endnu mere, siger borgmester Benedikte Kiær.

Annonce

Har også betydning kulturtilbud

For museer og andre kulturtilbud kan det også blive en fordel, at man kan tiltrække flere gæster, da sommerpakken giver mulighed for at indføre halv pris på entrebilletter til kultur- og foreningsoplevelser i skolernes sommerferie (27. juni-9. august 2020).

Sommerpakken giver mulighed for at indføre halv pris på entrebilletter til kultur- og foreningsoplevelser i skolernes sommerferie (27. juni-9. august 2020). Foto: Lars Johannessen

- Det vil betyde noget for byens kulturtilbud - heriblandt Kronborg og M/S Museet for Søfart, der har været nødlidende under coronakrisen, siger Benedikte Kiær.

Erhvervsminister Simon Kollerup siger, at "coronakrisen har ramt dansk turisme særlig hårdt", og at "vi står med udsigt til en anderledes sommer, hvor der alt andet lige vil være færre turister i Danmark, og hvor flere danskere skal holde ferie hjemme.”- Derfor skal vi gøre noget godt for dem, der lever af at give os andre oplevelser. Det kan være den lokale restaurant, det lokale museum eller den lokale isbutik, der er afhængige af de mange kunder i sommermånederne. Personligt er jeg også rigtig glad for, at vi med den her pakke gør det billigere og dermed lettere at komme ud i vores skønne landdistrikter, siger erhvervsminister Simon Kollerup

Sommerpakke

Her er initiativerne i sommerpakken:

Gratis indenrigsfærger i juli for gående og cyklister

Tilskud til prisnedsættelse på færger til småøer, samt Fanø, Læsø, Ærø og Samsø i august og september

Reduktion af billetpriserne på færgefarten Ystad-Rønne i august og september

Rejsepas - 8 dages fri-rejse-billet med kollektiv transport. Der udbydes 50.000 billetter

1 mio. Orange billetter over Storebælt i skolernes sommerferie

Midlertidig forhøjelse af bundfradraget ved udlejning af sommerhuse

Styrket indsats for genstart af turismen i Hovedstaden via Wonderful Copenhagen

Styrket indsats for genstart af turismen i kyst- og naturturismen via Dansk Kyst- og Naturturisme

Boost af Ø-passet og ø-turismen

Madkulturelle sommerevents og -oplevelser i hele landet

Bedre vilkår for cykelturismen i Danmark

Flere forenings- og idrætsoplevelser for danskerne

Udvidelse af pulje til lokale idræts- og spejderforeninger

Rabat på billetter til kulturoplevelser

Aktivitetspulje til kulturelle aktiviteter

Sommeraktiviteter på højskoler

Gratis tilbud om lokale aktiviteter til ældre over 65 år

Dagsture til plejehjemsbeboere

Dagsture for beboere på socialpsykiatriske botilbud

Gratis handicaptransport i sommerferien

Kilde: Erhvervsministeriet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce