Annonce
Helsingør

Kig op, det er et kunstværk

Husk Hus Forbi er budskabet i kunstværket. (Foto: Lars Johannessen)
Annonce

HELSINGØR: Gadebilledet i Helsingør har fået et nyt og overraskende element, som man ikke kan opdage, hvis man ikke har næsen lidt i sky. Et umage makkerpar har nemlig givet byen et nyt kunstværk, som sidder oppe i tredjesals-højde på en gavl i Stengade - et værk, der er tænkt som en glad provokation til både borgere og kommunen.

Helsingør-kunstneren bag er kendt som Anonym Kunstner. Han har tidligere vakt opsigt både lokalt og ude i både landet og verden med sine flygtninge-hænder opsat uden at spørge om lov ved gangbroer ved Helsingør Havn og Kronborg.

For nylig skrev Helsingør Dagblad om, at Helsingør Byråd trods kritik fra Dansk Folkeparti har valgt at ofre et beløb til værker i bybilledet af Anonym Kunstner, som skal sætte fokus på borgernes affaldsvaner. Den artikel læste ejendomsinvestoren Jan Flintrup.

- Jeg blev inspireret. Og jeg mener, at Anonym Kunster laver spændende ting og skaber en god debat. Jeg havde en gavl, der skulle renoveres alligevel. Jeg fik kontakt til kunstneren, og vi blev enige om at få lavet noget sammen, forklarer Flintrup.

Forretningsmanden og den stærkt politiske kunstner kan siges at udgøre et uventet samarbejde. Anonym Kunstner var da også spændt på, om de to kunne blive enige om et projekt og et motiv.

- Det var virkelig interessant at udveksle idéer. Jeg ville gerne lave noget med hjemløse, og indledningsvis troede jeg måske ikke, at det var noget for Jan. Men det viste sig at være spot on, griner Anonym Kunstner.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce