Annonce
Helsingør

- Klimakrisen er vores tids største udfordring

"Vi skal langt om længe have elbusserne i budget", siger den radikale Christian Holm Donatzky. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk

DEBAT: Budgetforhandlingerne går i gang i næste uge. De bliver ikke en fornøjelse i år. Derfor kræver det, at vi prioriterer. Meldingen fra Radikale er klar – vi vil prioritere klima, børn og kultur. Det gælder både i forhold til at finde besparelser – og hvad der skal prioriteres, hvis der overhovedet bliver mulighed for at investere.

Klimakrisen er vores tids største udfordring, og det er den, vi hele tiden må tage udgangspunkt i. Derfor bliver klimaet – og især den grønne transport Radikales vigtigste prioritet. Vi skal langt om længe have elbusserne i budget, opstille ladestandere til kommunens transport og forbedre forbindelsesmulighederne i den kollektive trafik ved at indføre plustur.

Men endnu grønnere er den transport, der bliver drevet frem af mennesker. Derfor går Radikale som sædvanlig til budgetforhandlingerne med et ønske om forbedrede cyklistforhold. Vi mener, at beløbet til cyklisthandlingsplanen skal hæves, og så er der nogle konkrete cykelstiprojekter, der bør afsættes penge til.

Annonce

En cykelsti på Lappen vil udfylde et hul i cykelstistrukturen, og her har vi allerede søgt om medfinansiering fra den statslige pulje. Vi bør afsætte penge til forundersøgelse af en cykelsti på Søndermarken – den store byudvikling i Espergærde bør også afspejles i forholdene for den grønne transport.

Fodgængere og cyklister er særligt udsatte i trafikken i vores byområder, og derfor skal vi have afsat penge til forundersøgelse af trafiksikkerheden på Hornbækvej ved Tikøb og trafiksanere havneområdet i Espergærde.

Den store byudvikling i Espergærde bør også afspejles i forholdene for den grønne transport.

Christian Holm Donatzky, De Radikale

Det er heller ikke nyt, at Radikale prioriterer børnene. Her ligger der et forslag om en ekstra tidlig indsats for gravide og nyfødte børn – jo før, vi sætter ind, des bedre. Men ellers må det være skolernes tur. Kommunerne har fået puljemidler til flere skolelærere. Det er Radikales intention, at de penge stadig skal gå til flere lærere. Samtidig trænger mange af vores skoler til en kærlig hånd, så rammerne for skolebørnene er i orden.

Det er godt, at Uddannelsesby Helsingør er begyndt at få luft under vingerne. Catch har spillet en vigtig rolle i at skabe et studiemiljø for unge fra hele landet her i Helsingør. Radikale så gerne, at Catch kan fortsætte på den ene eller anden måde.

I denne byrådsperiode har Radikale stået vagt om kulturarven. Vi er i gang med at udarbejde en arkitekturpolitik, og her har vi et arkitekturråd til at bistå os. Radikale ser gerne, at arkitekturrådet bliver permanent – det er godt med kloge eksterne blik på udviklingen af arkitekturen i vores kommune.

Partierne

De otte partier i Helsingør Byråd får på skift mulighed for at skrive et længere indlæg i HD Debat om et politisk emne, som ifølge ugens parti er særligt vigtigt lige nu. I dag er det De Radikale Christian Holm Donatzky.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Navne For abonnenter

Vognmand fra Saunte med interesse for mennesker, mursten og musik: Anders har taget sit sidste billede

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Udrykning i Helsingør: Mindst 20 personer i masseslagsmål

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Klimaforskere varmede op til topmøde: Vandstanden i Helsingør stiger, hvis isen begynder at smelte på Arktis

Erhverv

Helsingør-virksomhed er med i forreste række på klimatopmøde: - Vi vil gerne sætte tanker i gang hos verdens statsoverhoveder

Helsingør

Jette, Mette og Ann-Britt i fælles opråb: -Vi har simpelthen ikke tid nok til de ældre

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat

Unge-debat; “Nej men, hvor er du så’n rigtigt fra?”

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Bergs Bureau: Fredet mur i frit forfald - hvorfor griber de ansvarlige ikke ind?

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Helsingør

Ældreplejen har massiv mangel på medarbejdere: Sådan vil politikerne forbedre forholdene

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Alarm 112

55-årig kvinde er dræbt af knivstik i Tisvildeleje

Annonce