Annonce
Sport

Klubrekordholder er færdig i FC Helsingør: Stor udskiftning i truppen

Anders Holst (th.) er den eneste tilbageværende spiller i FC Helsingør, som er ældre end klubnavnet. Med Elite 3000 på brystet debuterede han i 2012. I juni samme år jublede han sammen med  Jonas Kallehauge, som stoppede i klubben for otte år siden. Til sommer stopper Holst i FCH. Foto: Claus Birch
Anders Holst skal ud og lede efter en ny klub efter denne sæson. Det samme gælder Lucas Haren og David Boysen.

FODBOLD: Tre af de spillere, som var med i søndagens sejr over FC Fredericia er ikke at finde i FC Helsingør efter sommerferien. Anders Holst, Lucas Haren og David Boysen har ikke forlænget deres nuværende kontrakter med 1. divisionsklubben, som udløber med udgangen af juni.

Mest iøjnefaldende er afskeden med Anders Holst, som er på vej til at afslutte sin 10. sæson i FC Helsingør - han er endda så gammel i gårde, at han har spillet under navnet Elite 3000 i halvanden sæson.


Annonce

Vi ved godt, at det er en af de helt store personligheder i vores klubs historie, som nu takker af.

Brian Gellert, sportschef


Anders Holst har gennem hele Morten Eskesens to-årige regeringsperiode som cheftræner i klubben været stamspiller, og derfor kan det måske undre, at der nu bliver sagt farvel til spilleren med næsten 10 års anciennitet i klubben.

- Vi ved godt, at det er en af de helt store personligheder i vores klubs historie, som nu takker af. Det er en sportslig beslutning, som er taget, fordi vi har en strategi om at føre unge spillere gennem vores system, og derfor satser vi på spillere med en anden profil end Holsts, siger sportschef Brian Gellert.

Anders Holst er den spiller med suverænt flest kampe for klubben - 236. Det er næsten 80 kampe mere end Mikkel Bruhn, som med 157 kampe for FCH er nummer to på listen.

- Vi har haft mange samtaler med Holst, men i sidste ende faldt det ikke ud til Holsts fordel. Vi anerkender i høj grad det arbejde, han har udført hos os lige til det sidste. Han vil altid komme til at stå på en af de første sider i FC Helsingørs historiebøger, siger Gellert.

Det var ikke Anders Holsts ønske at stoppe i FC Helsingør efter denne sæson, men der er ikke nogen sure miner, selvom han ærgrer sig over, at det mangeårige engagement i klubben nu er tæt på enden.

- Jeg kunne godt fornemme og læse i stjernerne, hvor det bar henad, da jeg ikke fik fremlagt et kontrakttilbud. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke ramte mig hårdt, for det gør det. Det er ikke den sjoveste dag i mit liv, lyder det fra Anders Holst, der dog fortsat vil være at finde på Helsingør Stadion fra tid til anden, for FC Helsingør ligger hans fodboldhjerte nær, og han håber, at klubben kan fortsætte på vejen op i dansk fodbold. Også selvom det blive uden den mangeårige nummer 7.

- Jeg forstår godt, at klubben gerne vil gøre plads til de unge spillere i truppen. Jeg ville bare ikke have fjernet mig lige nu, men sådan er det jo nok altid. Jeg har nydt alle årene i klubben, som har været en stor del af mit liv, og jeg kommer til at følge den i fremtiden, siger Anders Holst til Helsingør Dagblad.

Der er to kampe tilbage af sæsonen, og her kan Holst få de to sidste kampe under skjorten.

- Nu må vi se, hvad der sker, men jeg håber da, at jeg kan slutte ordentligt af i trøjen, konstaterer Holst, der fylder 29 år  til juli.

Lucas Haren har ikke forlænget sin aftale med FC Helsingør, og han håber nu at finde en ny klub uden for landets grænser. Foto: Claus Birch

Haren håber på udlandet

FC Helsingør har i dag spillere som Philip Rejnhold, Callum McCowatt og Carl Lange på de pladser, hvor Anders Holst har været brugt i denne sæson.

Lucas Haren kom til FC Helsingør i vinteren 2019. Han nåede derfor at være med til at rykke ned i 2. division, inden han var en nøglespiller i oprykningssæsonen. I 1. division har spilletiden været mere sporadisk.

- Lucas har kontraktudløb til sommer, og det passer forhåbentlig godt sammen med, at han har et stort ønske om at komme til at spille i udlandet. Vi har talt sammen i længere tid, men vi er nået frem til den konklusion, at det er bedst for begge parter at gå hver sin vej til sommer, siger sportschef Brian Gellert.

Lucas Haren har spillet 64 kampe og scoret tre mål for FC Helsingør og dertil er der kommet mange assists fra højrekanten.

- Vi har været meget glade for at have haft Lucas Haren med på turen tilbage i 1. division, hvor han har været en vigtig del af holdet. Han har nogle offensive kvaliteter, som vi i rigtig mange kampe har haft særdeles god gavn af. Vi ønsker ham alt muligt held og lykke i fremtiden, fortsætter Gellert.

I en pressemeddelelse fra klubben siger kantspilleren således:

- Jeg har været glad for min tid i FC Helsingør, og jeg vil gerne sige tak til klubben og mine holdkammerater. Jeg vil også gerne give en særlig tak til klubbens fans, som har sunget mit navn og altid har støttet mig. Det betyder meget.

Annonce

Ikke plads til Boysen

David Boysen blev hentet ind i sommer til offensiven. Han har aldrig spillet sig ind i startopstillingen, men i det succesfulde forår, har han fået ganske meget spilletid. FC Helsingør kigger imidlertid ind i en sæson, hvor Jeppe Kjær og Sebastian Czajkowski er tilbage fra skader, mens der også er sikret tilgang til angrebet i næste sæson med Oliver Drost.

- Boysen blev hentet ind som backup for vores angribere, og den rolle har han udført rigtig fint hos os. Han har haft et fint forår, hvor han er på vej tilbage til sit tidligere niveau, og der er garanteret en klub, der kan bruge hans kompetencer, siger Brian Gellert.

Både Callum McCowatt, Oliver Kjærgaard og Tonni Adamsen har fået spilletid som frontangriber i foråret.

FC Helsingør har sikret sig flere forlængelser af truppens spillere, hvor blandt andre anfører Nikolaj Hansen, Daniel Norouzi, Carl Lange og Philip Rejnhold har fået udviddet deres aftales varighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce