Annonce
Debat

Klumme: Hvem har været med til at forme dig?

Klummeskribent Camilla Lysgaard.Foto: Torben Sørensen

Ja, hvem er egentlig med til at forme dig? Og her tænker jeg ikke på hverken i modellervoks eller sågar en buste afstøbt i gips af dit yndige ”jeg” – men derimod, hvem har været med til at forme dig, eller gøre dig til den person du er i dag?

Her tænker jeg ikke bare på din mor & far, som i 8 ud af 10 tilfælde har en kæmpestor rolle, måske endda din bedsteforældre, søskende og alt det familiære ”gods”, du har (måske) fået med i din rejsekuffert, men derimod dem som har spillet en ydre rolle på fløjen.

Nogen vil måske nævne en fantastisk skolelærer, en fodboldtræner (se nu bare på Kasper Hjulmand, han er da et meget godt forgangsbillede). Det kan være, du havde en fantastisk gammel dame til nabo, som fortalte dig de vise ord om livets genvordigheder. Eller når du er nået til det sted i livet, så måske en arbejdsplads hvor både din chef, kollegaer og selve tonen i virksomheden har været med til at udvikle dig, til den person du er i dag? De fleste af os tilbringer immervæk omkring otte timer om dagen på en arbejdsplads, så en eller anden ”impact” må det have i ens liv, er du ikke enig?

Annonce

Tager jeg nu f.eks. mig selv som eksempel (det da sørens så selvcentret hende skribenten er), men altså, det ville måske være en anelse underligt at jeg udtalte mig om, hvordan naboen er blevet ”formet” og her igen, er det ikke faconen jeg taler om… Nå, pjat til side.

Må jeg introducere en af de tidligere lokale virksomheder: ’Noa Noa’ – alle der har bare har lidt kendskab til deres lokale stof, ved at Noa Noa har trådt deres ”barnesko” godt til her i kommunen. Man kan sige, at jeg i den grad også jokkede min stiletter, nej, come on, det lød bare lige cool at skrive stiletter, alle der kender mig ved, at det absolut ikke er sandt, så selvom det er en design virksomhed, så var det nok nærmere bare mine flade sandaler!

Jeg må jo nok i den grad sige, at min første sådan ”rigtige seriøse” arbejdsplads var med til forme mig, til den person jeg er i dag. At jeg så også forblev 17 år på samme arbejdsplads, har selvfølgelig også rigtig meget at sige, men man bliver jo, i min optik, kun så længe på en arbejdsplads, når den bliver ved med at være i udvikling og giver dig tilstrækkeligt med udfordringer.

Så jo, jeg sad godt klistret fast med min store popo i kontorstolen. For det var en vild arbejdsplads – man knoklede den ovennævnte popo ud af sine designer-bukser, men samtidig fik jeg vildt mange udfordringer, som det så bare var om at gribe og løbe med (for lige at blive i Kasper Hjulmand sporet).

Nu lyder det totalt rosenrødt, der var selvfølgelig også masser af udfordringer, men når du koger det hele ned, til hvad der var vigtigt, hvad du tager med dig, som er med til forme dig, måske bare en lille smule, med til at efterlade aftryk & minder.

Camilla Lysgaard

Grunden til at jeg overhovedet kom til at tænke på min tidligere arbejdsplads i dag, netop da jeg skulle til at skrive denne klumme, var fordi jeg skulle til et møde med en mandlig person, jeg ikke kender. Da jeg kommer frem til aftalen, siger han goddag og: ”Du er da ”Noa Noa Camilla””. Jo jo, det kan jeg ikke løbe fra, den titel havde jeg som sagt haft førsteret til i mange år (at jeg så overhovedet ikke kunne genkende manden fra dengang, er så en helt anden historie).

Det fik mig så ned ad memory lane, og jeg kom fluks til at tænke på en hyggelig sammenkomst med mine to tidligere chefer, et par gamle kollega og mig selv inklusive, som vi havde fornyeligt, hvor vi selvfølgelig også straks kom ned ad den berømte memory lane.

Vi talte om, hvad det var, der havde gjort, at vi havde haft det så tæt sammen, udover de absolut vildeste fester ever (glem det, siger jeg bare, de fester kan I simpelthen ikke nå til sokkeholderne), så var der bare en energi, livsstil, ”crazyness” og ikke mindst et engagement i hinanden og selve arbejdet, ikke mindst. Nu lyder det totalt rosenrødt, der var selvfølgelig også masser af udfordringer, men når du koger det hele ned, til hvad der var vigtigt, hvad du tager med dig, som er med til forme dig, måske bare en lille smule, med til at efterlade aftryk & minder.

Så da jeg blev kaldt ved mit tidligere navn ”Noa Noa Camilla” i dag, så sender jeg min gamle arbejdsplads; mine jernhårde, søde, tossede, umulige & kære chefer, mine kollegaer og hele atmosfæren, en tak for at have været med til forme mig…

PS. Et lille efterord; min ene chef fik lavet, i flere eksemplarer, siger jeg bare, en stor (vi taler i fuld størrelse) kvindestatue, som sjovt nok hedder ”Frodige Camilla” – han benægter at navnet havde noget med mig at gøre…

Om Camilla Lysgaard

Camilla Lysgaard er designer og indehaver af Lulu’s Love. Hun er tidligere medlem af bestyrelsen i Helsingør Handel. Camilla er gift med Jan og bor i Højstrup. De har sammen de voksne børn Valdemar og Mathilde.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Debat For abonnenter

Sygeplejestrejke: Nej, der er ikke mangel på sygeplejersker. Problemet ligger et helt andet sted

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Helsingør

Nye coronatal: Smitten eksploderer i lokalt område

Annonce