Annonce
Debat

Klumme: Madam Skrald er klar til 2022

Sascha Hirtsgaard.Foto: Lars Johannessen

Måske nogle af jer husker Fragglerne? Der var en figur, der hed Madam Skrald. Stor og farlig dame. Det skal du så nu forestille dig, er mig! For jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle bruge så meget tid på skrald, som jeg har gjort de sidste år.

At være erhvervsdrivende i denne kommune kan være svært nok. Det er ikke altid lige let, men skraldesituationen gør det ikke lettere.

Kommunens drøm om at være grøn og god er ikke altid i overensstemmelse med virkeligheden. Det er som om, de folk der er ansat til at komme med tiltag, ikke ved hvad der sker ude i den virkelighed, jeg og andre er i. Og jeg er virkelig 110 % fortaler for, at vi skal være en grøn kommune - det er vigtigt at slå fast.

Annonce

Nu har man opført disse forhindringsdimser i gaderne, for at biler ikke skal køre på alle tider af døgnet. Det er helt forståeligt, at vi ikke skal have tosser med 60 km/t blæsende igennem. Men når jeg så skal af med mit pap, som min søde mor hjælper med, så skal hun komme i tidsrum hvor man normalt ville sove. For jeg kan ikke få en kørselstilladelse til min mor, fordi vi ikke har en p-plads i byen. At komme af med mit pap jeg ikke må smide ud, er ej en god nok grund til at få det! Men jeg må jo ikke smide det i skraldespanden, hvad så? Jeg må heller ikke lave bål på torvet med det, hvilket måske kunne være hyggeligt i denne mørke tid? Jeg kan søge en her og nu tilladelse, hver gang jeg har behov, så det skal jeg så gøre cirka hver uge.

Næste opgave i mit Madam Skrald helvede er, at vi i disse coronatider ikke ønsker vores kunder drikker af vores smukke håndlavet keramikkrus, men af pap pga. smitte. De fylder desværre en del, trods de stables efter brug, og jeg stiller mig op i vores skraldespand, og maser dem flade. Det er et yndigt syn at se mig trampe rundt i vores skraldespand, som var det magiske vindruer, der laves til vin.

Så har vi alle vores farvetuber, plastikbøtter osv. Det ved kommunens folk ikke rigtig, hvad de skal gøre ved. Men de er nået til den konklusion, at det er restaffald og skal brændes, pga. kemien der har været i.

Det er som, der sidder nogle på kommunen, der har en super uddannelse, men ikke vil være realistiske. De kan godt sidde og have store planer med vores skrald, for vi kan blive en grøn kommune. Men hvis de ikke ser på, hvad der kan lade sig gøre ude i virkeligheden, er det jo dumt

Sascha Hirtsgaard

Men hvad med det hår, vi klipper af? Er det bioaffald? Det kan de desværre heller ikke svare på.

Vi bor så i en gammel ejendom, så der er mange trapper ind og ud af opgangen. Så derfor har man mange steder i byen kun spande til rest. En morgen snakkede jeg med de søde skraldemænd, og de sagde, at de engang i det nye år nok skal sørge for selv at skille mig af med alt, da kommunen ikke vil behandle erhvervskunders skrald.

Undskyld mig, men hvad fanden er det nu for noget?

Det er som, der sidder nogle på kommunen, der har en super uddannelse, men ikke vil være realistiske. De kan godt sidde og have store planer med vores skrald, for vi kan blive en grøn kommune. Men hvis de ikke ser på, hvad der kan lade sig gøre ude i virkeligheden, er det jo dumt.

Så konklusionen fra den søde skraldemand var, at jeg fremover skal sortere mit affald, hvilket jeg allerede gør, og så skal jeg gå op med det til p-pladsen ved Kvickly, fordi man fremover ikke vil servicere sådan nogen som mig.

Så om lidt bliver jeg helt sikkert Madam Skrald, der vil komme gående med mine søndertrampede poser op til Kvickly.

Om Sascha Hirtsgaard

Sascha Hirtsgaard, 1975, bor i Hornbæk og er mor til en miniklon af hende selv. For Sascha er arbejde nærmest en livsstil. Hun elsker at have mange bolde i luften og bruger hele verden som sin legeplads.

Jeg kan dog med god samvittighed sige jeg er meget dygtig til det med skrald og brugen af mit vand og strøm. For da jeg havde min leverandør ude og gennemgå mine lamper, sagde han, at jeg var en af de første tilbage i 2007, der gik over til lavenergi lamper. Så vi bruger meget lidt strøm, til trods for vi har lys og diverse elapparater kørende konstant. Vi vasker og tørrer håndklæder i lavenergi maskiner. Og da vi rykkede salonen i 1987, fik vi termostat på vores vand - ergo har vores vand den rette temperatur hele tiden, ikke noget med at indstille til hver enkelt, så der spildes vand. Det er der stort set ingen andre frisører der har, ej heller den nye skole der lige er bygget i Kbh.

Så kom an 2022, Madam Skrald er klar og ønsker alle en glædelig jul og godt nytår. Og lov mig ikke at grine når I ser mig næste gang med skraldesække på ryggen…

Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Debat

Klumme: Jeg glemte min søn på skolen

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Annonce