Annonce
Debat

Klumme: Der er ikke noget så dejligt som at være tilbage på Stubben

Klummeskribent Anette Lauritsen.Foto: Lars Johannessen

I´ll be back! Var det ikke det, han sagde Schwarzenegger, The Terminator. Måske nok mere som en trussel end et løfte. Jeg er også tilbage. Ikke som en terminator, der skal befri nogen, men med et løfte om at hjælpe Kirkens Korshær på Stubben indtil ny leder igen er fundet. Helt på frivillig basis. Men trods 14 måneders fravær, så føles det præcis, som da jeg gik ud af døren til Stubben den dag i juli måned. Måske lige bortset fra at mundbind, afstand og sprit fylder en hel det. Sprit i en anden form end, hvad jeg og de mange skønne mænd på Stubben nok har været vant til. Nu udvortes. Hvor det tidligere var en delikatesse og til indvortes brug.

Afstanden til hinanden, den er målbar negativ, ligesom de mange af os personaler, beboere og gæster er. Negative på den positive måde. For gennem året har der ikke været mange kram og knus at uddele. Ingen ferierejser til sydens sol eller snedækkede bjerge i det østrigske. Nej det har været, som det er for de fleste af brugerne i Kirkens Korshærs regi. Afsondret og ensomt uden den store kontakt med den øvrige befolkningsgruppe. Men heldigvis har alting en ende.

Ja, sådan da. For selvfølgelig skal der stadig holdes afstand og sprittes af. Men nu hvor statsminister Mette Frederiksen har fået en lille eller to blomstret og forårsagtig bluse på, så åbner alting lige så langsomt op. Hos hende og hos alle vi andre er foråret også blomstrende og dejligt på vej. Det nyder vi. Og jeg især igen at være blandt det publikum og de borgere, som står mit hjerte meget nært.

Annonce

At blive mødt med alle deres gode bemærkninger og tilkendegivelser, der betyder, at de også synes, det er fedt igen at se ”chefen in person”. Men også at de sikrer sig, at jeg nu kan huske dem og ikke, at de nødvendigvis igen skal til at gå med skilt, hvor deres navn fremgår. Skal læses og ses i humoristisk vinkel fra min tid som lettere forvirret og flegmatisk chef, der byttede rundt på beboernes navne.


Med nye og forhåbentlig sommerlige gode oplevelser, er der ikke noget så dejligt som at være tilbage på Stubben.

Anette Lauritsen


Nej, selvfølgelig glemmer man ikke dem, der har været ens daglige sparring i 17/18 år. De mennesker som med alt deres energi og friske livsførelse giver det hele perspektiv i en coronatid, hvor meget er negativt og ikke til at have med at gøre. Men måske dem, der er de glemsomme, når blomsterkummerne skal plantes til og bonen for købet bliver væk på vejen hjem og derfor ikke kan refunderes af os, men gives som en gave til huset. Og ja, i varmestuen er der stadig liv og glade dage.

Jeg kan ikke lade være at tænke på, hvorfor vi andre ikke bare kan tage ved lære af disse mennesker og deres livssyn. Forsøge at lade Facebook og andre snedige medier være bare engang imellem, og ikke lade os dominere af alle de ulykkelige og triste udsagn eller skæbner, der dag ud og dag ind bliver stablet op lige foran os. Kunne vi blot for en tid glemme os selv og være i det nu, der hersker for de mange, der dagligt møder ind til mad, bad og nærvær trods utrolig store udfordringer.

Når det er sagt, så husker jeg også på, hvor mange helsingørborgere, der beredvilligt kontaktede mig med snart sagt alle mulige gode donationer, da vores opvaskemaskine i køkkenet trængte til at blive udskiftet. Derfor skal klummen her også igen rumme den allerstørste taknemmelighed og tak til de mange, der hver dag tænker på os i Kirkens Korshær. Påskens og dens glædelige budskab ligger bag os. Foran os nye og forhåbentlig sommerlige gode oplevelser. Derfor er der ikke noget så dejligt som at være tilbage på Stubben.

Om Anette Lauritsen

Anette Lauritsen, 1951, er tidligere leder af Kirkens Korshærs herberg Stubben i Helsingør. Aktiv i atletik siden 1973 med diverse mesterskabstitler. Nu blandt andet løbe- og yogatræner i RunningRhino Ålsgårde.

Annonce
Sport For abonnenter

Live: Hvem slutter fredagen på førstepladsen i 1. division?

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Omstridt by-forum lukker: - Kritikken har været hård

Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Sport

Anfører ude i topbrag: Skal giftes

Erhverv

Genstart efter en svær tid: Nu sprøjter den tidligere vaskehal sunde chokolader ud

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Debat

Klumme: Udkantsdanmark, taberlandet - hvis det findes i virkeligheden, så har jeg endnu ikke fundet det

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Guide: Fem ting du kan opleve til kulturnat i Hornbæk og Tikøb

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Sport

Stadig ingen point: - Det er alt for tidligt at bekymre sig

Annonce