Annonce
Helsingør

Klumme: Det er aldrig for sent at prøve noget nyt!

Annonce

Det er lørdag den 17. februar, og jeg er inviteret til 60 års jubilæumskoncert med Johnny Reimar i Ålsgårde Bodega. Tilsammen har de to mennesker beredvilligt doneret den fantastiske sum af kr. 10.000 til arbejdet på Stubben.

De fleste, der kender mig ved, at det ikke just er bodegabesøg, min fritid er gået med. Men i stedet i stor stil at træne og løbe i de danske skove og på stadions med mange gode resultater til følge. Og derfor har alkohol og røg været no go. Faktisk har jeg aldrig været på bodega, så det er med lidt bange anelser, at jeg nærmer mig tanken om, at det netop er i aften, hvor jeg skal stå min prøve. Mange tanker går gennem min hjerne. Og jo mere jeg tænker på det, desto mere nervøs bliver jeg. Synes ellers, at jeg er vant til lidt af hvert udi arbejdet i Kirkens Korshær med misbrugere og hjemløse. Men at bevæge mig ind på deres enemærker er noget af en udfordring.

Netop den 17. februar viser Helsingør Dagblad en artikel med hjemløse Kim, som har det koldt og udfordrende. Men som Ålsgårde Bodega så venligt har tænkt ind i denne mit første bodegabesøg. Kim giver udtryk for, at det er koldt og svært at være hjemløs, men også at det er svært at sælge sin Hjemløseavis. Han bryder sig ikke om at stå der til offentlig beskuelse og bede om penge. Derfor tager han et par guldbajere. Det hjælper ham i mødet med andre mennesker.

Så er det, at styrken kommer til mig. Hvis han kan mande sig op med et par bajere, så kan jeg vel også. Altså jeg køber mig en stor fadøl. Så skal det nok gå. Og netop som jeg skal afsted, lægger jeg det også op på Facebook. Det giver også lidt styrke og lidt vildskab af sig, sådan at markere, hvad man har gang i.

Helt alene er jeg nu ikke. Min søde mand har ikke helt frivilligt tilkendegivet, at han gerne vil med. Men sætter sin betingelse for deltagelse. Han orker ikke deltage, hvis der ryges. Men heldigvis var der ingen røg.

Så er vi der. Og hvilken oplevelse og festlig stemning, der mødte mig, da jeg trådte ind ad døren. En bodega fuld af menneskelig charme og energi strømmer mig i møde. Scenen er sat af to skønne musikermænd, der mener, at der naturligvis skal lys på. Ikke kun på Johnny Reimar men på begivenheden og donationen. Klokken præcis 20 spiller musikken op og ind træder JR. Som vi kender ham fra Stubben med hele sin charme og musikalitet. Intet er overladt til tilfældighederne.

Og alt imens jeg sidder der, på kanten af stolen med min øl, og kigger mig forsigtigt omkring og iagttager de gode mennesker, finder jeg min indre ro og balance. Tænk, at man ved sin blotte tilstedeværelse kan opleve så megen godhed og nærvær af mennesker, jeg slet ikke kender. Men som gang på gang er klappende og fodsteppende over de mange gamle gode sange, der flyder i et væk ud af Johnnie Reimar samtidig med, at han fortæller om sit liv i musikbranchen gennem 60 år.

En fantastisk oplevelse, som gav mig mod og tanker til, at jeg til den kommende Landsindsamling for Kirkens Korshær søndag den 25. november 2018 køber mig en øl. Sætte mig på en bodega i området og lader millionerne komme til mig.

Det er aldrig for sent at prøve nye metoder af. Heller ikke i Kirkens Korshær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: En bolig, der kan betales

Debat

Debat: Lukkede døre

Annonce