Annonce
Helsingør

Klumme: Fire nye dæk til bilen

Foto: Lars Johannessen
Annonce

Thomas Horn 47 år, leder af Hellebæk Skole, gift med Ulrika og har to piger på 8 og 19 år. Der bliver diskuteret politik, mountainbikecykler, historie og selvfølgelig FC Helsingør i hjemmet i Jyllandskvarteret. Han er tidligere byrådsmedlem og folketingskandidat.

Det er min fødselsdag i dag. Og det er ikke engang lyv. 18. juli 1972 og nu altså 47 år.

Hvis alt går, som det plejer, ligger jeg stadig i min seng, mens jeg kan høre en sagte listen og hvisken, skabslåger der åbnes og lukkes så tæt på lydløst, som det er muligt.

Min søde datter tror stadig, at jeg ligger og bobler. Men det er mange år siden, jeg konsekvent begyndte at vågne klokken 6. Så nu har jeg i stedet måttet ligge og spille død i tre timer, indtil prinsessen og dronningen af Viborgvej helt som sædvanlig kommer ind med morgenmad på sengen, ledsaget af tonerne af en svensk fødselsdagssang.

Jeg er heldigvis god til at spille overrasket og søvndrukken …

Men alderen er desværre ingen overraskelse. Jeg er endnu ikke kommet dertil, hvor jeg er i tvivl om, hvor gammel jeg bliver. Som skole­leder er man i øvrigt vant til, at de mindste elever gætter på, at man mindst er 70 år gammel.

Selvom 47 år er en alvorlig ting, så tænker jeg stadig, at jeg er godt med. Der er endnu morgener, hvor jeg vågner op uden ømme muskler eller stive led. Og da aldrig mere end hvad et varmt bad kan kurere.

Trænger jeg til at få stivet selvforståelsen af, er det i faktisk dejligt at være politisk aktiv. Pludselig er man yngstemanden. Og selvom en partikammerat forleden formastede sig til at kommentere mine grå stænk, vil jeg stadig mene, at jeg kan løbe fra de fleste.

De grå stænk er desuden slet ikke min skyld. Her må min frisør tage et vist ansvar.

Jeg har i hvert fald klokkeklare beviser på, at det kun bliver værre og værre for hver klipning. Det er som om, hun gør sig meget umage for at fjerne de sidste rester af ungdommelige farver fra min hårpragt. Min kone fortæller mig tit, at det er pænt for en mand at have lidt grå stænk.

Og selvom jeg jo godt ved, at det er en del af ægteskabsløftet, at man siger sådanne ting til hinanden, så hjælper det faktisk lidt. Problemet er, at de grå Pierce Brosman-stænk snart nærmere ligner noget fra en sød lille snehare. Og tanken om, at gå fra hårdkogt actionhelt til et lille sky kæledyr, er faktisk ikke særlig fristende.

Som barn husker jeg, at min far fortalte mig, at han ønskede sig fire nye dæk til bilen.

Min mor ønskede sig altid en fin tegning. Jeg forstod ingenting. Selv disker jeg op med så eksotiske ønsker som underbukser eller sorte sokker. Det er skrækkelig kedeligt. Jeg ved det godt. Jeg har dog også et enkelt år foreslået en skjorte. Det gik, som jeg havde frygtet. Barn og hustru syntes, jeg skulle prøve lidt med mønstre og nogle nye farver. Selvfølgelig har jeg prøvet den på, men min bottomline er, at pointen fra min barndoms forældreønsker er trængt igennem, og at vi nu er tilbage på underbukser og sokker.

… Endelig kommer familien listede ind i soveværelset. Der hviskes lidt igen. Den sidste koordination om valg af fødselsdagssang skal lige afstemmes. Der er bagt pandekager, og en frisklavet Caffe latte står klar på bakken. Et lille Dannebrog vejrer, og et halvt brugt fødselsdagslys kæmper en hård kamp for at holde sig i gang. Der synges. Jeg giver den lidt ekstra gas med rævesøvnen. Strækker mig og kigger overrasket på dem.

Et par bløde pakker lander på sengetæppet.

Hvad kan det mon være?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sociale medier

Debat

Debat: Museumsorganisation

Annonce