Annonce
Livsstil

Klumme: Flyttefortællinger

Bløde bamse boller er et kæmpe hit, når Jette serverer dem i sin café.
Annonce

Umiddelbart lyder ovennævnte overskrift jo ikke særlig interessant måske, og heller særlig meget mere udfordrende end hvis en hver anden person stod for at skulle flytte.

Det er alligevel sådan, at jeg har flyttet den del gange i mit liv, og jeg må indrømme, at denne her flytning nok må kategoriseres som en af de mest hektiske og kaotiske flytninger, jeg nogensinde har oplevet.

Intet har været særlig planlagt, flyttekasserne blev pakket de sidste par dage før flytningen endelig skulle ske.

Den obligatoriske oprydning af diverse ting og sager, vi ikke behøvede flytte med, skete i selvsamme tid som nedpakningen af flyttekasserne. Møbler vi løbende solgte ud af, og derfor manglede, eksempelvis sofa og lænestol og sofabord, den sidste uge.


Det er bare noget, jeg synes hører sig en flytning til, det her med at få ryddet ud, sorteret og flytte ind et nyt sted med ny energi


Det har været så surrealistisk, men når vi flytter, skal det forgå med det, vi har brug for, og ikke en masse udnødvendigheder. Er en sofa ikke nødvendighed... Jo det er den, vi har blot været så heldige at kunne købe den, som allerede står i vores nye kommende hjem, og derved slippe for at skulle slæbe sådan en stor sag op.

Det er bare noget, jeg synes hører sig en flytning til, det her med at få ryddet ud, sorteret og flytte ind et nyt sted med ny energi.

Hvor flytter vi mon hen, spørger du dig selv, og hvorfor nu?

Vi har, siden jeg startede min butik i Stjernegade, snakket om muligheden for at komme tættere på Helsingør, således at min søde mand og jeg kan se bare en smule mere til hinanden end hvad vi hidtil har gjort.

Og også helt lavpraktiske årsager som at kunne slippe for logistikken dagligt osv. Nu har lykken imidlertidig tilsmilet os, og vi har fået fingrene i en helt fantastisk lejlighed i smukke Helsingør. Vi glæder os så utrolig meget til vores nye eventyr i den by, som også huser mit Kagefryd.

Nok om flyttesnak. Nu til denne uges opskrift. I denne uge får i opskriften på bløde bamse boller. Noget som er et kæmpe hit, når vi har dem i caféen, og som bliver efterspurgt nærmest hver dag.

De har virkelig mormorstemning, fordi de er bløde, blanke og bare dejlige. Nu skal I prøve kræfter med den lækre sag. Den passer også super godt til den lidt kølige sommer vi har i år. Bløde boller og varm chokolade, en fantastisk match, også til fødselsdagsfesten.

90 gr. Gær

5 dl vand

2 dl olie

2 æg

2 tsk salt

1 dl. Sukker

2 tsk kardemomme

1000 - 1200 gr hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen mel) og rør godt.

Kom mel i til dejen er blød og smidig.

Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Form herefter dejen til boller og pensl dem evt. med æg, og lad dem efterhæve på pladen ca. 30-40 min.

Bag bollerne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 12 min.

Spis bollerne lune med koldt smør og en god kop varm chokolade – også selv om der er sommer på kalenderen.

Rigtig god fornøjelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce