Annonce
Debat

Klumme: Gå ikke i stjernernes fodspor

Klummeskribent: Michael Randropp. Foto: Lars Johannessen

Denne klumme er skrevet præcis en måned efter juleaften. Og det var den sidste gang, vi har været sammen med andre end dem i vores egen husstand, og den dag var vi fem personer. Det er selvom min svigerfar blev 80 år i sidste uge, som vi i stedet valgte at fejre på Skype.

Jeg sidder og kigger ud ad vinduet. Det er gråt, trist og blæsende. Planen i dag, for os i vores lille husstand på to, er at vi skal lave et bageprojekt sammen. Men lige inden vi sætter gang i projektet, kommer jeg til at klikke på nyhederne. Der ser jeg til min store overraskelse, at kendisser fra Danmark er i Dubai mens at verden er i rød. Jeg var lige ved at falde ned ad stolen. Hvad, hvordan og hvorfor? Mine tanker flyver gennem mit hoved. Og det første jeg tænker er, om det mon er fordi, jeg er jaloux over det ikke er mig? Mig som er under varme himmelstrøg, og som samles med en masse skønne venner mens vi nyder lækker mad og går på bar ud på de sene nattetimer.

Alt dette sker imens vi i Danmark har lukket uddannelsesinstitutioner, barer, restauranter, frisører, sendt folk hjem for at arbejde, og butikker som ikke sælger de mest nødvendige ting er også lukket. Denne nedlukning har medført, at mange virksomheder trods hjælpepakker er ekstremt hårdt ramt og for nogle har det medført konkurser. Men det er ikke kun på den økonomiske side, at nedlukning af samfundet har kostet dyrt. Flere og flere bliver ensomme på grund manglende samvær. Desuden har ikke alle som arbejder hjemmefra ordentlige ergonomiske forhold. De første par måneder under første nedlukning gik det nok ,at man ikke sad ordentligt. Men over så lang tid som der nu er gået, vil der uden tvivl være nogle som får mén af dårlige arbejdsforhold i hjemmet.

Annonce

Kombination af disse faktorer gør at regningen for covid-19 bliver høj - meget høj. Men det er nødvendigt at lukke ned for at undgå for stor smitte i vores samfund. Nu læser jeg så, at kendisser, som rigtig mange følger på de sociale medier og TV, tager ud at rejse og samles i grupper hvor der festes igennem.


I min verden, skal kendisser gå forrest, hvilket de desværre i min optik ikke har gjort her. Så den eneste måde jeg kan vise min skuffelse på er, at stoppe med at se de programmer, som de deltager i.

Michael Randroop


Nogle af kendisserne har sagt, at det er arbejdsrelateret. Måske er dette korrekt, men kunne det måske være udskudt? Hvis det var arbejdsrelateret og ikke kunne udskydes - var det så nødvendigt at samles mange til spisning om aftenen og gå på bar efterfølgende? Uanset hvad så er risikoen for, at når man rejser hjem at man tager en ny mutation med hjem, som kan betyde at hele det danske samfund skal være lukket ned yderligere. Hvilket er til yderligere økonomisk skade for virksomheder og forringelse af vores allesammens velvære.

Selvom varme og lækre badestrande er fristende, så vælger jeg at blive hjemme og dermed ikke følge slipstrømmen på de kendisser som bare rejser ud, som om covid-19 ikke er eksisterende. Jeg håber, du gør det samme, så vi minimere risikoen for at få mere smitte til Danmark. På grund af skuffelsen har jeg personligt mistet lysten til at følge de kendisser, som har været afsted. Det gælder både på de sociale medier og i TV. I min verden skal kendisser gå forrest, hvilket de desværre i min optik ikke har gjort her. Så den eneste måde jeg kan vise min skuffelse på, er at stoppe med at se de programmer som de deltager i.

Rigtig god februar måned til jer alle og lad os krydse fingre for at det er den sidste hele måned, hvor det meste af vores samfund er nedlukket.

Om Michael Randropp

Michael Randropp, 1970, er boligforeningsrådgiver, gift og har boet i Humlebæk siden 2000. Michael er pendler og har i mere end et årti kæmpet for området. Den helt store passion er at opleve Europa.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Chokpris: Danmarks dyreste sommerhus ligger i Hornbæk

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Live: FC Helsingør udligner i Fredericia

Helsingør For abonnenter

Kæmpe kloakregning på vej til lokale boligejere: - Det er ikke rimeligt

Sport

Anfører ude i topbrag: Skal giftes

Erhverv

Genstart efter en svær tid: Nu sprøjter den tidligere vaskehal sunde chokolader ud

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Debat

Klumme: Udkantsdanmark, taberlandet - hvis det findes i virkeligheden, så har jeg endnu ikke fundet det

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Erhverv

Omstridt by-forum lukker: - Kritikken har været hård

Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Kultur

Guide: Fem ting du kan opleve til kulturnat i Hornbæk og Tikøb

Annonce