Annonce
Debat

Klumme: To stik betalt af skatten

Klummeskribent Michael Randropp.

Hvis vi spoler tiden tilbage til marts 2020, hvor alt blev lukket ned og meget få af os vidste, hvad der ventede os - og efterfølgende troede de færreste vel næppe på, at de første vacciner allerede var godkendt til brug i Danmark omkring nytåret 2020/21.

Men det blev en realitet, og nu har jeg fået mit stik nummer to mod covid-19.Og hvor er jeg imponeret over vores sundhedssystem. En sms og med få klik havde jeg fået to tider, og begge gange hvor jeg fik mit stik, fungerede det optimalt. En scannede mit kort, få skridt frem så blev jeg sat i venteposition. Max ventetid var fem minutter - få minutter tog det at få stikket og herefter 15 minutters ventetid, hvor uddannet personale var til stede, hvis man skulle få det skidt - derefter tilbage i bilen. Alt dette på under 30 minutter.


Annonce

Når man har nydt disse goder, må man også yde. Det seneste års tid har vist, hvor vigtigt det er for alle i det danske samfund, at vores er land har en stærk økonomi, med et stærkt sammenhold, hvor vi hjælper hinanden. Og det skal vi blive ved med at udbygge og styrke.

Michael Randropp


Men hvem har betalt dette fantastiske setup? Og hvem har været med til at gøre det muligt, at der har kunne uddeles hjælpepakker, så man undgik at rigtig mange virksomheder har skulle dreje nøglen om og dermed undgået at fyrre alt for mange medarbejdere? Det har de virksomheder, som betaler deres skat, og du og jeg som betaler vores skat, som vi skal. Men det er ikke alle, som gør det. Nogle virksomheder vælger at sælge slik, som der ikke er betalt sukkerafgift af, til kunder som intetanende går ind i en butik og f.eks. køber en Marabou fra Sverige eller Tyskland. Andre virksomheder vælger at betale sine medarbejder sort, så medarbejderen kan få indtægten for sort arbejde, samtidigt med at pågældende kan modtage kontanthjælp eller dagpenge. Så er der private, som bliver fristet af et godt tilbud fra en håndværker, som er en del billigere, end hvis man ikke vil have det på regning. Og det er ikke fair konkurrence over for de virksomheder, som holder sig inden for loven.

De fleste af os har nydt direkte eller indirekte glæde af hjælpepakkerne, og at man gratis har kunne få vacciner og komme i testcentre tæt på, hvor man befandt sig. Når man har nydt disse goder, må man også yde. Det seneste års tid har vist, hvor vigtigt det er for alle i det danske samfund, at vores er land har en stærk økonomi, med et stærkt sammenhold, hvor vi hjælper hinanden. Og det skal vi blive ved med at udbygge og styrke.

Lad os derfor komme al snyd med sort arbejde og snyd med skat og moms til livs. Betale det som ting koster.

Hvis ikke du betaler momsen, for det stykke arbejde du får lavet, eller at du arbejder sort - er det som at stjæle fra din nabo.

Og jeg håber, du har en dårlig smag i munden, når du modtager dine vaccinestik gratis, for du har ikke været med til at bidrage - men bare taget imod.

Denne klumme håber jeg, bliver et wakeup-call for alle som nyder vores samfundsgoder men ikke yder (indtil nu).

Jeg blev inspireret til at skrive denne klumme, fordi en pensionist havde så positiv oplevelse af vores sundhedssystem pga. covid-19, at han sagde, han gerne ville betale ekstra i skat. Kort efter fik han lavet sort arbejde.

Om Michael Randropp

Michael Randropp, 1970, er boligforeningsrådgiver, gift og har boet i Humlebæk siden 2000. Michael er pendler og har i mere end et årti kæmpet for området. Den helt store passion er at opleve Europa.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Festen udebliver for de erhvervsdrivende til kulturnat i Hornbæk: - Vi tjener ikke på det

Helsingør For abonnenter

Beboere frygter 48 meter høj mobilmast: Det smadrer landsbyen

Debat

Klumme: Udflugter til udkanten

Sport

Stadig ingen point: - Det er alt for tidligt at bekymre sig

Helsingør

Natteaktion i Helsingør: 12 røg i politiets fælde

Navne For abonnenter

Claus så sin datter blive gift fra sengen på hospicet: Børn og børnebørn betød alt for ham

Debat

Normalen er og bør ikke være først at få bad efter en måned

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Gik selv ind i Kronborg Røgeri for at 'hente sin løn': Nu har lokal fiskehandler fået sin dom

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

FC Helsingør i direkte duel om førstepladsen: - Vi er et fuldstændig fantastisk sted

Helsingør For abonnenter

Kommunen fejler fortsat i socialsager: Så mange klager rammer Helsingør

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Annonce