Annonce
Helsingør

Klumme: Har du husket at forventningsafstemme …?

Dagens klummeskribent er Camilla Lysgaard. Foto: Torben Sørensen
Annonce

Camilla Lysgaard er designer og indehaver af Lulu´s Love. Hun er medlem af bestyrelsen i Helsingør Handel. Camilla er gift med Jan og bor i Højstrup. De har sammen Valdemar på 18 og Mathilde på 25 år.

Jeg tror, jeg første gang, sådan rigtig, stødte på ordet: ”forventningsafstemme” ved juletid sidste år. Da min storesøster med højtidelig stemme (nu var det jo også en højtid, hun talte om), ytrede, at vi skulle forventningsafstemme vores julegaver. Ærligt… jeg fattede ikke en brik af, hvad hun sagde, men nu skal det også siges, at hun arbejder på en skole, så selvfølgelig var hun rimelig med på noderne med, hvad der dukkede op af nye ord. Jeg ringede efterfølgende til min lillesøster og sagde, at storesøster talte noget om forventninger, gaver og afstemning, men jeg var ikke helt med på, om det drejede sig om hendes, mine eller børnenes gaver, og om vi skulle stemme om dem eller…?

Efterfølgende har sætninger som ”der er ikke blevet forventningsafstemt partierne imellem” fra diverse politikere eller sætninger fra f.eks. tv-serien ”Gift ved første blik” – ”jeg tror ikke, at de som har sat os sammen, har forventningsafstemt vores personligheder”, fløjet om ørerne på en.

Til stort set hvert møde jeg har været med til i den senere tid, om det er med lokal politikere, bankfolk, butik indehavere m.v., så kan man bide sig selv i måsen på, at det nok skal komme i en eller sammenhæng i en sætning:

”Vi må sørge for at forventningsafstemme vores interesser” eller noget i den dur.

Det er lidt lige som dengang i 1999, hvor Kurt Thorsen udtalte i PFA sagen ”Set i bagklogskabens ulideligt klare lys”. Der gik ikke længe før alle mulige forskellige mennesker brugt denne formulering, og det samme gentog sig i 2014, hvor Lars Løkke, i flæng, brugte samme sætning.

Det er noget sjovt noget, sådan, at det pludselig bliver et IN ord eller en IN sætning i det danske sprog, og hvis man er rigtig smart, klog eller bare med på beatet, så beviser man altså, at man netop er så meget fremme i skoene, ved netop at bruge dette ord eller formulering i enhver mulig sammenhæng.

Pyha, jeg får det altså efterhånden lettere anstrengt, når personen bruger dette ord. Et eksempel er, da jeg i forretnings forbindelse nævnte overfor modparten, at jeg måske ikke syntes, at personens måde at have grebet en situation an på var helt smart; egentlig regnede jeg bare med et ”det er jeg sgu ked af. Det vil jeg lige tænke over en anden gang”…

Næh nej, her blev ansigtet lagt i de rette folder og i stedet kom det, som amen i kirken, ”så må vi en anden gang være bedre til at forventningsafstemme”.

Ej, her bliver jeg altså sådan lidt småtræt. Svesken på disken, kan du ikke bare sige undskyld og så er den pot ude ?

Altså jeg fik heller ikke lige forventningsafstemt med mine forældre eller gener, om at mine ben gerne måtte have været 10 cm længere og min rumpe 20 cm smallere. Men her tror jeg nu egentlig bare, at mine forventninger ikke havde en chance for at blive afstemt med min genmasse eller indtag af kalorier.

Eller som i forrige weekend, hvor jeg sjovt nok ikke lige fik forventningsafstemt med parkeringservice, om mine forventninger til at måtte parkere min bil (hvor man nu de sidste 2 år har måttet parkere i 24 timer gratis) nu stemte overens med, at det netop denne fredag var gået tilbage til en betalings parkeringsplads.

Næste morgen da jeg skulle åbne min butik, var det også som om jeg heller ikke havde fået forventningsafstemt med hverken hund eller hundeejer, om det nu var en super placering, netop foran min hoveddør til butikken at placere verdens største bjerg af en hømhøm (manglede bare et flag som på Mount Everest)?

Jeg afsluttede lørdagen med endnu en gang at glemme at forventningsafstemme med mine lidt for gestikulerende armbevægelser, om det kunne være en god ide at holde dem lidt i ro frem for at kortslutte min bærbare med en kop rygende te.

Måske jeg bare skal forventningsafstemme med mig selv, at i netop min bog er det ikke det ord, der skal fylde mest. Og så samtidig forvente at masser af andre mennesker har en forventning om, at ved NETOP at bruge dette ord, så får de afstemt deres budskab på bedste vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce