Annonce
Debat

Klumme: Idræt med komplikationer

Klummeskribent: Allan Jørgensen Foto: Torben Sørensen

Så er et nyt år gået i gang. For idrættens vedkommende, ligesom så meget andet, med begrænsede aktiviteter. Her på denne lille rundtur i Helsingør følger en opdateret status på hvordan det går.

Vi har udøvere på øverste hylde i mange andre discipliner, men spaltepladsen bruges ofte på fodbold – endda store artikler om frasorterede fodboldspillere, der ikke kan komme på holdet i nederste halvdel af landets næstbedste række.

I Helsingør Håndbold træner holdene hjemme med online træning af spillerne hver for sig. Det foregår både på deres almindelige hold med deres faste træner og på tværs af holdene, hvor sportschef Ulrich Koch Borrits har lavet fysisk træning. Ingen ved, hvornår håndboldspillerne igen kan rykke i hallerne og spille kampe, så de næste uger må det blive VM-kampe på TV med det danske hold i tilskuertomme haller i Ægypten.

I sejlsport, hvor vi har syv samarbejdende klubber, er træningen organiseret i hold forskellige steder i Øresund. Klubkoordinator Michael Melbye har fire sejlere og én træner på vandet ad gangen i stramt styrede timeslots. De små joller træner i Snekkersten, mens de 12 sejlere i de større 29’er træner i Rungsted om søndagen. Imponerende logistik og disciplin for at gennemføre dette. Det kan kun lade sig gøre med stor forældreopbakning - så tak for det.

I svømning træner de omkring 20 bedste svømmere - der hører under betegnelsen professionel idræt – og deltog i DM i december i Helsingør, fortsat. Trænerteamet med Mick Steen Nielsen og Magnus Andersen kører et normalt ugeprogram for den gruppe, mens svømmehallen ellers er lukket helt ned for andre. Alle svømmere der træner i bedste gruppe testes jævnligt i forhold til covid-19.

Svømmerne i næstbedste lag på K2 må træne hver især hjemme med fysisk træningsprogram. Hver lørdag mødes de på parkeringspladsen ved svømmehallen i små hold for at træne, hilse på holdkammeraterne og trænerne.


Netop i 2021 forhandler Helsingør med Team Danmark om den kommende fire-års Elitekommuneaftale, så vi ser frem mod en større sportslig aktivitet efterhånden som foråret nærmer sig - og vaccinen giver større sikkerhed for alle.


Atletikudøverne i HIF Atletik er ikke i gang, hverken på Atletik Stadion eller i Snekkersten Idrætscenter indendørs, da bestyrelsen har besluttet at lukke helt ned efter de seneste restriktioner. Cheftræner Kasper Villumsen sørger for, at der er programmer til de ældste udøvere, der træner hjemme eller i små grupper.

Fodboldspillerne i FC Helsingørs talentafdeling træner mest hjemme med klubbens program. Det er primært de ældste U19, der træner på stadion, hvor de fem bedste spillere er sammen med 1. divisions seniorholdet. Holdene U17, U15 og U13 træner indtil videre hjemme med fysisk træning og forventer snart at begynde træning i fem-mandsgrupper. FC Helsingørs talentafdeling gør det rigtig godt under de svære vilkår.

Tennisspillerne, hvor flere er Team Danmark godkendt, har ikke adgang til de indendørs træningshaller, da der kun er ganske få tennisspillere i landet, der hører til betegnelsen professionel idræt. Helsingør Tennis Klubs cheftræner Henriette Kjær Nielsen har arrangeret hjemmetræning med fokus på det fysiske element. Undervejs skal spillerne sende små sekvenser af træningen på video af bestemte programmer, der skal gennemføres.

Golfspillerne i Helsingør Golf Club har også mulighed for at træne videre, da flere af pigerne på holdet der vandt det danske seniormesterskab er udtaget til danske landshold, så Magnus Landström og spillerne holder ikke fri, men er i gang med sæsonen både indendørs og udendørs. Det er netop det vedholdende hårde arbejde, der har skabt Danmarks bedste hold i Helsingør. Små grupper i den frie luft, alle restriktioner overholdes og der er udbytte af træningen.

Netop i 2021 forhandler Helsingør med Team Danmark om den kommende fire-års Elitekommuneaftale, så vi ser frem mod en større sportslig aktivitet efterhånden som foråret nærmer sig - og vaccinen giver større sikkerhed for alle.

Om Allan Jørgensen

Allan Jørgensen er Elitekoordinator i Helsingør Talent & Elite og arbejder med byens idrætsklubber på at skabe talentudvikling. Leder af Idrætslinjen og ansvarlig for kommunens samarbejde med Team Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Kendis kender…

Annonce